CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Edirne Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen CHP Marmara Bölge Toplantısı’na katıldı.

Edirne'ye gelişinde TEM otoyolu gişelerinde partisine mensup milletvekilleri ve belediye başkanları tarafından karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra CHP Marmara Bölge Toplantısı'nın yapılacağı Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu'na geçti. Kemal Kılıçdaroğlu Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale illerinden gelen yaklaşık bin 500 partiliye konuştu.

Partililere "Yol arkadaşlarım" diye seslenen Kılıçdaroğlu, Meclis'te 17 Aralık yolsuzluk soruşturması ile ilgili bakanlar hakkında kurulan soruşturma komisyonunda ifadelere yayın yasağı getirilmesini eleştirdi. Bakanların komisyonda ifade vereceğini hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Biliyorsunuz parlamentonun gündemi 17 Aralık soruşturmaları. Adı yolsuzluğa bulaşmış 4 bakan parlamentoya gelip ifade verecek. Mahkemeden bir karar çıkardılar, bakanların soruşturma komisyonuna verdiği ifadeler medyada yer almasın, medya yasağı getirdiler. Bunun üzerine bir açıklama yaptım, parlamentoyu ve başkanı göreve çağırdım ve 'Parlamento yolsuzluk yapanların, hırsızların hamisi olmamalıdır' dedim. Parlamentonun itibarını önce Meclis Başkanı'nın koruması gerektiğini söyledim dün saat 11.00 de. Sayın Çiçek, yurt dışından beni eleştirdi.”

HABER DÜZELTİLMEDİ

Haberi geçen ajansın 25 Kasım 2014 saat 19.43'te, Meclis Başkanlığı'nın yazısı üzerine mahkemenin yayın yasağı koyduğu haberini geçtiğini belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben ertesi gün saat 11.00'de konuşuyorum. Düzeltme yapıldı mı diye soruyorum hayır. TBMM Başkanlığı'nın yazısı üzerine yayın yasağı getirildi. 11.00'de açıklama yapıyorum. Parlamentonun itibarını korumaya çalışıyorum. Meclis yolsuzluk yapanların hamisi olamaz diyorum. Meclis Başkanı'ndan tık yok. Aradan bir süre geçiyor Meclis Başkanı itiraz ediyor, 'Ben böyle bir şey yapmadım' diye. Saat 16.11'de düzeltme yapılıyor. Ben açıklama yapmasaydım, sen o düzeltmeyi yapacak mıydın? Yapmayacaktın. Şimdi Cemil Çiçek'e açık çağrıda bulunuyorum; CHP Genel Başkanı'ndan çıkıp milletin önünden özür dileyeceksin. Parlamentonun itibarını koruyan benim, ayaklar altına alan sensin. Ben o açıklamayı yapmasan sen o düzeltmeyi yapacak mıydın? Yapmayacaktın. Devlet deneyimi olan 27,5 yıldır devlette çalışan biri olarak söylüyorum. Her kurumun yöneticisinin başına gelen kişi, o gün gazetelerde yer alan haberler konusunda bilgilendirilir. Senin de bilgilendirildiğini çok iyi biliyorum. Neden sesin çıkmadı, itiraz etmedin? Neden sesin çıkmadı, sen de ağabeyinden mi  talimat alıyorsun?"

ÖZEL ZİYARETİME GEL, BELGELERİ GÖSTEREYİM

Kemal Kılıçdaroğlu, MİT'in kendilerini dinlediği yönündeki açıklaması üzerine Başbakan Davutoğlu'nun kendisinden belge istemesiyle ilgili de "Özel ziyaretime gelirsen senin görmediğin belgeleri göstereceğim. Açıklama yaptım, MİT bizi dinliyor. AKP hükümetine servis ediyorlar, içimizi karıştırmak istiyorlar diyorum. Davutoğlu çıkıp, 'Ey Kılıçdaroğlu bunun belgesini göster' diyor. Davutoğlu sen gerçek anlamda belge arıyorsan  gider MİT'e sorarsın, önüne belgeyi koyarsın. Sen diyorsun ki; ‘Mutlaka bir şey söyle KılıçdaroğluSöylüyorum ben sana, 2 Şubat 2013. Tarih veriyorum. AKP genişletilmiş il başkanları toplantısı abisi bir konuşma yapıyor. Diyor ki, 'Ey Kılıçdaroğlu sen mercek altındasın nefes alışını bile biz takip ediyoruz.' Ne demektir bu? Benim nefes alışımı niye takip eder, neden mercek altındayım? Elinde mercek, ben de orta durup beni izlemiyor devlet de bu işi yapan kim? Devlette bu işi yapan organlar var. Sen o dönem AKP'deydin. Sen bunun ne anlama geldiğini bilmiyorsan, başbakanlık koltuğunda boşuna oturuyorsun. Sorunumuz da o zaten. CHP milletvekilleri ile ilgili 13 Ağustos 2013'te fişleme belgeleri yayınlandı. CHP'li işadamlarının fişleme belgeleri yayınlandı. Bu başbakan, belgeleri bilmiyor mu? Tamamını biliyor. İsim isim biliyor. Bana diyor ki, 'belge var mı elinde?' Belge gazetelerde yayınlandı çarşaf çarşaf. Hangi belgeden söz ediyor? Benim elimdeki belgeler bunlar. Ben devletimi seviyorum. Ülkemi seviyorum, ülkemin kurumlarının yıpranmasını istemiyorum. Özel ziyaretime gelirsen senin görmediğin belgeleri göstereceğim." Kılıçdaroğlu, MİT'in milli olmak zorunda olduğunu vurgularken, "Bir siyasi partiye hizmet eden kuruluş gayri millidir, o bilgiyi alıp kullanan parti de gayri millidir." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından sonra partinin Marmara bölge toplantısı basına kapalı devem etti.

BELEDİYE BAŞKANINA ZİYARET

Kemal Kılıçdaroğlu, Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen CHP Bölge Toplantısı'nın ardından beraberindeki heyetle birlikle Edirne Belediyesi binasına geldi. Edirne Belediye Başkan Yardımcıları Çiğdem Gegeoğlu ve Dr. Ertuğrul Tanrıkulu tarafından kapıda çiçekle karşılanan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı makamında ziyaret etti. Başkan Gürkan tarafından kendisine hediye edilen “Edirne Kari” ve pehlivan heykellerini kabul eden Kılıçdaroğlu, tarihi Edirne ciğerinin de tadına bakmayı ihmal etmedi.