Keşan İlçe Müftüsü Ertuğrul Koyuncu, dün yaptığı açıklamada, umre kayıtları hakkında bilgi vererek, umre ziyaretiyle ilgili bilgilendirmede bulundu.

Umre kayıtlarının Ocak ayı başı itibariyle başladığını ifade eden Koyuncu, “İlk grubumuz Keşan’dan 28 Ocak’ta kutsal topraklara hareket edecek. Saat 11.00’de Hersekzade Ahmet Paşa Camii’nde program düzenleyeceğiz. Şuana kadar 170 başvuru var. İlk kafilemiz yaklaşık 30 kişi. Bu grubumuz okul öğrenci turu olacak. 12 günlük bir tur olacak. Daha sonra grup grup kutsal topraklara gidecekler olacaklar.” dedi.

UMRE FARZ DEĞİL SÜNNETTİR

Ertuğrul Koyuncu, umrenin farz değil, sünnet olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: “Umre farz değildir. Ancak sünnettir. Yapılırsa insan sevap kazanır. İmkânları olan kişiler sevabı olan bu yolculuğu yapabilir. Umre, Hacca göre biraz daha kolaydır. Arafat ve Müzdelife Mina dediğimiz Arafat Meydanı’ndaki o mahşeri kalabalık umrede yok. O sadece Hacca mahsustur. Umre insanların ibadet yolculuğudur. Hac’da Arafat hadisesi zor bir olay. Hac ve umre aynı zorlukta değildir. Umrenin zamanı da yoktur. Hac’da Arafat ile Müzdelife’ye kadar 15 kilometrelik bir mesafe var. Müslümanlar bu mesafeyi yürüyor.”

HAC VAZİFESİ

Hac vazifesi konusunda da dini açıdan bilgi aktaran Koyuncu, “Vatandaşımız Hacca gitmek için gerekli girişimlerde bulunmuş ancak gidememişse Allah onu ondan mesul tutmaz. Bunun bir günahı yok. Vatandaş gerekli olanı yapmış. Ayrıca bazı insanlar farklı yollarla kutsal topraklara gidebiliyor ama ben de onları doğru bulmuyorum. Zorluyor, normal hacca gitmesi lazımken standart dışı girişimlerde bulunanlar oluyor. Bu da ibadete yakışmış.” diye belirtti.

GEÇTİĞİMİZ YILLARDA ORAN BİRAZ DAHA FAZLAYMIŞ

Ertuğrul Koyuncu, Keşan’dan umre ziyareti için gelen talebi değerlendirerek, şöyle konuştu: “Geçtiğimiz yıllarda oran biraz daha fazlaymış. Zaman içerisinde sayı artacaktır. Umre ekonomi ile ilgili bir durum. Maddi durumu iyi olan vatandaşlar başvurusunu yapacaktır. Öğrencilerden dahi başvuruda bulunan var. Keşan genele baktığımız da umre başvurularında iyi durumda.”