banner78
banner25

Zıpkınkurt

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Basın bayramı ve Ramazan bayramı öncesi bir araya geldiği gazetecilere açıklamalarda bulunarak göreve geldikleri günden buyana laf değil iş ürettiklerini belirtti.

Yaklaşan Ramazan bayramı öncesinde gazetecilerle bir araya gelerek sohbet etmek istediğini ve ETSO olarak son zamanlarda yaptıklarını basınla paylaşmak ve kamuoyunu bilgilendirmek için toplantı düzenlediklerini belirten ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt Edirne'nin ciddi bir sıçramaya ihtiyacı olduğunu ve bunu kurumlar arasında yaşanacak iş birlikleri ile gerçekleştireceklerini kaydetti.

Edirne için  master planı hazırladıklarını ifade eden Zıpkınkurt “ Bu projede Borsa, odamız, valilik ve belediye var ve 6-8 ay sürecek. Edirne'nin 20 yılını planlıyoruz. Taşın altına elimizi koyduğumuz anlamına geliyor. Edirne ve Trakya için kazanım olacak. Odamızın da yüzde 25 ortağı olduğu Tunca Nehri Projesi de çok önemli bir proje. Odamız işadamları tarafından yönetiliyor ve her türlü riski de alıyoruz”diyerek ticarette bir kural olan risk alma faktörünü önde tuttuklarını ve bir ticaret adamı gibi düşünerek hareket ettiklerini ifade etti.

Değerlendirme toplantısı şeklinde devam eden toplantıda Turizm çalışmalarınada değinen Zıpkınkurt “TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy bizim dönemimizde 2 defa ciddi ekiple geldi. Ayrıca Türk Hava Yolları Anadolu Jet ile işbirliği yaparak Ankara'daki acente sahiplerini Edirne'de ağırladık. Konaklamayı arttırmak adına işbirliği yaptık ve kent adına geri dönüşler almaya başladık. Meslek komitelerini çalıştırıp, firma ziyaretleri yapacağımızı söylemiştik ve her ay düzenli olarak sektör bazında bunu yapıyoruz. 2015 yılında bunu sıklaştıracağız. 3'ncü yıl kapısını çalmadık esnaf ve tüccar kalmayacak”dedi.

Esnafın,iş adamının sorunlarını bildiklerin ve yerinde çözüm için bir ekip halinde ziyaretleri sürdürdüklerini ifade eden Zıpkınkurt “ Sorunları yerinde dinliyoruz ve sorunları neyse sonuna kadar gidiyoruz ve giderken de yanımıza KOSGEB Müdürü, sektör temsilcilerini alıyoruz. Melek gruplarını odamızda ağırlıyor, toplantılar yapıyoruz”şeklinde konuştu.

Edirne’de Ticaret ve sanayi odasına üye olan bir kişinin vize sorunu diye bir sorununu artık kalmadığını kaydeden ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt “Bulgaristan'dan bir, Yunanistan'dan da bir - iki yıllık vize alıyoruz. Odamız üyesi 'Benim vize problemim var' diyemez. Yurtdışı çalışmalarımız büyükelçi ve konsoloslar seviyesinde ve orada ticaret yapan işadamlarının sorunlarına eğiliyoruz.

Konuşmaların ardından soru cevap şeklinde açıklamalarını sürdüren Zıpkınkurt bir gazetecinin “tır parkı konusunda olumlu adınlar atıldı.Siz bu işin neresindesiniz?”sorusu üzerine “TIR Parkı'nın yapılması konusunda da olumlu gelişme var. Ancak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), belediye ve kurumların bir adım gelmesi lazım.Belediyenin bu konuda itirazları haklı olarak var.Bu aşıldığı zaman sorun ortadan kalkacak”dedi.

Çok önemli bir projeye imza atmak üzere olduğunu ve AB’de alınacak proje anlamında beklide bir ilke imza atacaklarını kaydeden Zıpkınkurt dezavantajlı grupların istihdamı ve çocuklarının iş bulması konusunda bir projeleri olduğunu ifade ederek “arkadaşlarımız bir çalışma yapıyor ve İtalya'ya bir proje sunduk. Dezavantajlı derken hep yapılan projeler kenar mahallelerle alakalı sanılıyor. Ama bu defa bizim projemiz öyle değil, anne baba ayrılmış, anne baba evi terk etmiş. Baba çocukları terk etmiş bunlarla ilgili proje yapıyoruz. AB'den de kabul gördü inceleme aşamasında sonucunu bekliyoruz. Çok önemli bir proje.”dedi.

 

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30