banner137
banner25

Yunanistan'da 20 bin auro!

 Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptıkları bir operasyon ile yurt dışına çıkartılmak üzere 1 ton 300 kilogram midye ele geçirdi.

Edirne'nin Enez İlçesi'nde yasa dışı yollardan Yunanistan'a götürülmek üzere hazırlanan ve Saroz körfezinden toplanan 1 ton 300 kilogram ağırlığında midye ele geçirildi.

Saroz körfezine bağlı limanlarda denetimlerini gelen ihbarlar üzerine arttıran ekipler Sultaniçe limanına bir operasyon düzenledi.Düzenlenen operasyonda 65 çuval içerisine konulmuş toplam ağırlığı 1300 kilogram olan midyeler ele geçirildi.Limandan yüklenen midyeleri 35 AR 9530 plakalı aracı ile taşıyan M.S. jandarma ekipleri tarafından Sultaniçe yolu yakınlarında durdurdu.Araçta taşınan malzemeyi kontrol eden ekipler çuvallar içine konulmuş vaziyette resmi hiçbir belgesi bulunmayan ve kaçak yollarla Yunanistan’a sevk edilecek olan midyelere el koydu.

Olayla ilgili olarak gözaltına alınan araç sürücüsü M.S. ifadesinin ardından su ürünleri kanununa muhalefetten 995 TL para cezası kesilerek serbest bırakıldı.Yapılan inceleme ve denetimin ardından ele geçirilen midyeler tutulan tutanak nezrinde denize döküldü.

Yetkililer son zamanlarda denizden çıkartılan midyelerin kaçak yollarla Yunanistan’a götürülmeye çalışıldığını ve ülkemizde ton fiyatı 3-4 bin TL olan midyenin Yunanistan’daki işletmelerde 20 bin auro’ya kadar alıcı bulabildiğini bununda kaçak pazarını hareketlendirdiğini belirttiler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30