banner78
banner25

Vali Duruer “Devlet işletmeci değildir!”

Edirne Valisi Hasan Duruer 30 mart 2014 yerel seçimleri sonrasında göreve gelen İl Genel Meclisi üyelerini ve mecliste grubu bulunan siyasi parti il ve merkez ilçe başkanlarını kabul ederek Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda kabul etti.

Edirne Valisi Hasan Duruer İl Genel Meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmada özelleşmeden yana olduğunun mesajını vererek kiraya verilen tesisler hakkında açıklama yaptı ve Devletin işletmeci olmadığını vurgulayarak “Devlet çay satmaz.Devlet kahve satmaz.Devlet yatak satmaz.Benim şahsi düşüncem bu!”diyerek Devletin işletmelerden elini çekmesi gerektiğini söyledi.

İl Genel Meclis üyelerine İl Genel Meclisi ve İl Özel idaresinin görev ve  sorumluluklarını anlatarak başlayan Vali Hasan Duruer Özel idarelerin vatandaşların müşterek ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulmuş olan mahalli idare organları olduğunu ifade etti ve son bir yılda göreve geldiği günden buyana İl Özel İdaresinin ciddi yatırımlar yaptığını belirtti.

Vali Duruer Edirne’nin şanslı illerden bir tanesi olduğunu hatırlatarak İl genel Meclislerinin yeni yapılan yasal düzenleme ile 30 ilde kaldırıldığını ve kalan iller arasında Edirne’nin de yer aldığını ifade etti.

İl Özel İdaresi olarak il genelinde yatırımları gelen ödenekler nispetinde yapmaya çalıştıklarını kaydeden Vali Duruer “delik büyük yama küçük.İmkanlar son derece kısıtlı”dedi ve şöyle devam etti.

“Özel İdare, sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerde, gençlik hizmetlerinde, ilin tanıtımında çok önemli fonksiyonlar görüyor. Mümkün olduğunca dengeli bir şekilde az kaynakla kıt kaynaklarla hizmetleri götürmeye çalışıyoruz.İmkan olsa biz de arzu ederiz ki vatandaşların ihtiyaçlarının tamamını karşılayalım”diyerek her konuda birlikte çalışacaklarını mesajını verdi.

Her konuda şeffaf olacaklarını ve her bir İl genel Meclis üyesinin denetleme yetkisi olduğunu hatırlatan Vali Duruer “ Her konuda şeffaf bir şekilde her türlü denetime açık olmak üzere istediğiniz zaman denetleme şansına sahipsiniz”dedi.

Gelen 9 milyon TL’lik ödenek olduğunu ve bu ödeneğin 3 milyon TL’sini yola, 3 milyon TL’sini Milli Eğitime, 3 milyon TL’sini de sulamaya harcadıklarını Belirten Vali Duruer “Köylerin ihtiyaçlarında da bahsedecek olursak, 256 köye hizmet etmeye çalışıyoruz. En büyük sıkıntı yol ve ayırabildiğimiz bütçe 3 milyon TL. Genel ödenek hariç. 9 milyonluk yatırım bütçemizin 3 milyonunu yola ayırmışız. 3 milyon milli eğitim, 3 milyon da sulamaya ayırmışız. Sulamada hayırlı bir iş yaptık ve bir yıl içinde kat kat geri dönecek bir proje gerçekleştirerek 15 bin dönümlük Tayakadın arazisinin sulamasını yapıyoruz”dedi.

Devletin işletme yapmayacağını ve kendi kanaatinin bu yönde olduğunu ifade eden Vali Hasan Duruer  İl Özel İdaresi bünyesinde bulunan bazı tesislerin satış veya kiralamasını yapıldığı belirterek Danışment köyündeki dinlenme kampının 140 bin TL bedelle kiraya verildiğini,yine en fazla gündemde olan Söğütlükteki ormandan kiralanan yerinde 3 yıl süre ile kiraya verilerek hem masraftan kurtulduklarını hemde sıkıntılardan kurtulduklarını belirterek “Benim şahsi kanaatim Devletin iyi bir işletmeci olmadığıdır. Devlet işletmeci değildir.Devlet çay satmaz,devlet kahve satmaz,devlet yatak satmaz.Benim şahsi düşüncem bu”dedi ve ellerinde bulunan araç ve ekipmanlarında çok kötü durumda olduğunu belirterek yakında düzenlenecek antika araç yarışında araçların yarışabileceğini esprili bir dille söyleyerek durumu özetledi.Vali Duruer'in iktidar partisi İl Başkanı Av.Müjdat Kahve'nin karşısında yapıyor olması ise farklı yorumlara nedebn oldu.


 

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30