banner137
banner25

Müezzinoğlu

Geçtiğimiz günlerde yaşan sel felaketini yerinde incelemek ve yetkililerden yerinde bilgi almak için Edirne’ye gelen Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu,incelemelerinin ardından Edirne Polis Bahçesinde gazetecilerle bir araya gelerek bilgi verdi.

İlk olarak Ak Parti tarafından tertip edilen sokak iftarlarına katılan ve burada iftarını açan Bakan Müezzinoğlu daha sonra Edirne Ticaret Borsası tarafından verilen iftara katıldı.Buradaki iftarın ardından toplantının yapılacağı Polis Bahçesine geçen Müezzinoğlu burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu genel değerlendirmeleri ilgili kurumların yaptığını ve zarar ziyan tespiti konusunda çalışmalara başlandığını belirterek “gıda yardımına ihtiyacı olanlara yardım yapılıyor.Sıcak yemek çıkartılıyor.Sevindiğimiz tek bir boyut var can kaybı yok.Can kaybı olmaması bizim için en büyük kazanç.Onun dışında diğerlerinin hepsi telafi edilebilir, çözüm üretilebilir sorunlar.Yerel dinamiklerin çözebileceği sorunlar var.İstanbul Büyükşehir Belediyesinden alınan desteklerle sağlanan imkanlar var. O tespitleri de valimizin başkanlığındaki ekipler netleştiriyor. İnşallah o raporları da ilgili bakanlarımıza bizzat götürerek, Pazartesi bakanlar kurulunun ilgilendiren bir durum olursa hazırlıkları yaparak götüreceğiz" dedi.

Dere yataklarını kenarlarına yapılan yapılarla ilgili olarakta konuşan Bakan Müezzinoğlu “biraz da istismarı kendimize iğneyi batırarak düzeltmemiz gerektiğine inanıyorum. Burada yerel yöneticisi, merkezi iktidarı, kural koyucusu, idaresi, kimin ne yaptığından ziyade yapmamız gereken doğruları kararlı bir şekilde yapmamız gerekir. İnşallah bunlar da Karadenizli değiliz ama bu bize ders olsun”dedi.

Bir gazetecinin “köylü Çakmak barajı umut olarak kuruldu ancak felakete neden oldu şeklinde serzenişleri var!Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?”sorusu üzerine “Çakmak Barajına felaket gözüyle bakmak yanlış, çakmak Barajı en kısa zamanda o bölge insanına zenginlik katacak. Ama kapakları otomatik kapanma veya açılma tamamlanmadığı için hızlı su geldiğinde de hadi git bakalım şu kapakları kapat demenin hayati tehlikesi söz konusu. İnşaat dönemlerinde bu sorunlar olu. Ama bu yağışlar ve bu sel de Çakmak Barajı'nın bölgeye faydası olmuştur, zararı olmamıştır" diye konuştu.

Bölgede olağanüstü bir sorun olmadığını,sıkıntıların olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu ev eşyası anlamında sıkıntı olduğunu ancak bunun temini konusunda sıkıntı olmadığını belirterek “Ev eşyası konusunda gerekli destek sağlanacak.31 adet ev yıkıldı.Bu evlerin tamamı projelendirilecek.Bayram sonarsı işlemler yapılacak yeni iskan mekanlarını planlayacağız.”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30