banner78
banner25

Motopomplar çalışmadı mı?

Son 48 saat içinde Edirne’ye düşen 200 kg yağış miktarı cadde ve sokakların göle dönmesine neden oldu.Son 50 yılın en şiddetli yağışı olarak tarihe geçen şiddetli sağanak kent merkezinde etkili olurken ana cadde ve sokaklarda büyük su birikintilerine hatta su baskınlarına neden oldu.

Cadde üzerinde park halinde bulunan bazı araçlar suların içinde kalarak sürücülerinin ulaşmasına imkansız hale getirdi.

2002 yılında İller Bankası desteği ile Edirne Belediyesi adına yaptırılan alt yapının 2007 yılında revize edilmesi ile başlayan süreçte “artık su baskını olmayacak” sözü adeta yalan oldu.Şehrin merkezi noktasına döşenen devasa alt yapı borularını gören vatandaşlar bu söze inanırken bugün karşılaşılan manzarada yapılan çalışmanın boşa olduğu açıkça görüldü.

Konusunda uzman kişilerle yaptığımız görüşmede söz konusu alt yapının 1970 yılında DSİ tarafından rafa kaldırılmış bir proje olduğu ve Edirne Belediyesi tarafından yapılan düzenleme ile projenin hayata geçirilerek kentin altına döşendiği belirtildi.

Her yağmur sonrasında göle dönen sokaklardaki yağmur suyunu adındanda anlaşılacağı gibi “yağmur suyu toplama projesi” ile toplamayı hedefleyen projenin aslında yağmuru çok net bir şekdile tahliye etme kapasitesinin olduğu,ancak nehre deşarjı sağlayacak terfi istasyonlarının motopomplarının bakımlarının yapılmadığından dolayı çalışmadığı için caddelerin su baskınlarına maruz kaldığı iddia edildi.

Özelikle Kişirhane,Bostanpazarı ve Kaleiçi terfi istasyonlarının çalışmamasından dolayı suyu tahliye edemediğini belirten bazı kaynaklar, elektrik borcundan dolayı uzun zaman motopompların yattığı bu yüzden dolayı arızalı duruma geçtiği,bakımlarının yapılmadığı için kentin merkezi noktalarını su baskınlarından kurtaramadıklarını iddia ettiler.

İddiaya göre yağan yağmurun şiddetine göre alt yapının nehre kendi cazibesi ile deşarj yaptığı ancak yoğun yağışlarda motopompların devreye sokularak yağmur suyunu nehre deşarj etmesi gerektiği belirtildi. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30