banner78
banner25

Mahalle halkı sopa ile nöbet tutuyor!

Edirne merkez Kıyık semti Barutluk mahallesinde oturan vatandaşlar son günlerde yaşanan hırsızlık olaylarından dolayı artık mahallede elinde sopalarla nöbet tutuyor.

Çoğunluğunu romanların oluşturduğu Menzilahir mahallesine yakın olan Barutluk mahallesinde oturan vatandaşlar yaşanan hırsızlık olaylarının sorumlusu olarak gösterdikleri bazı roman vatandaşlara karşın kendilerince bir dizi tedbir aldılar.Evlerinin soyulmasından canları yanan mahalle halkı son bir aydan buyana artan hırsızlık olayları için artık mahalle nöbetine başladı.

Daha önceleri küçük çapta yaşanan hırsızlık olaylarının son zamanlarda evlerin içlerine girecek seviyeye geldiğini anlatan Makedonya sokakta oturan sakinler çareyi tedbir almakta buldu.Evlerin bahçelerinden içeri girmek suretiyle balkonlara,oradanda evlerin içine giren roman vatandaşlar evin içinde bulunan bazı eşyaları alarak kayıplara karışıyorlar.Yaşanan olayların gündüz vakti gerçekleştiğini ifade eden mahalle sakinleri “artık canımıza tak dedi.Her gün bir eve girer oldular.Evlerde bulunan yaşlı insanları,çocukları tehdit ederek eşyaları alıp kaçıyorlar.Elinde bıçakla mahallede kol geziyorlar”diyerek kendi tedbirlerini kendilerinin aldıklarını belirttiler.

25 yıl sokak bekçisi olarak görev yapan emekli bir vatandaş ise cumuk yasasının dezavantajlarını dile getirerek “cumuk yasası çıktı çıkalı bunlar böyle oldular.Ben 25 yıl gece bekçisi olarak görev yaptım.Bizim başımızı derdemi sokacak bunlar.Bekçi teşkilatı kalktı kalkalı bunlar böyle.Bunlar sopadan başka hiçbir şeyden korkmaz”dedi.

Mahallede bazı vatandaşlar evlerinin balkonlarına çıkılabilecek yerlere jiletli tel çekerek önlem alırken mahallenin erkekleri de ellerinde sopalarla gece mahallede nöbet tutacaklarını gerekirse silahla bekleyeceklerini belirttiler.

Mahalle muhtarı Zeki Yaşagör ise mahallelerinde bu tür olayların yaşanmasının son derece üzücü olduğunu belirterek “ben yıllardır mahalle muhtarlığı yapıyorum.Ancak bu kadar olay yaşamadım.Yasa değişikliğimi olacak ne olacaksa bir an önce yapılsın.Bu insanlar mağdur edilmesin.gerçekten çok zorlu günler yaşıyoruz”diyerek yetkilileri göreve çağırdı.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30