banner137
banner25

Komşu ticari ateşesi ETSO'daydı

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası verdiği hizmetlere bir yenisini daha ekleyerek, özellikle sınır bölge olan İlimizde, Bulgaristan ile işbirliği içerisinde olan üyelerinin karşılaştıkları problemleri, İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Ateşesi'ne aktarmalarında vesile oldu. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ve İstanbul Bulgaristan Başkonsolosluğu işbirliğiyle yeni başlatılan ve bölgemizin Bulgaristan ile ticari ve ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesine büyük katkı sağlayacak olan uygulama bugün başladı. Bulgaristan İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret ve Ekonomi Ataşesi Stefan Arnaudov, ETSO'ya ziyarette bulunarak, Bulgaristan ile iş yapan ETSO üyeleriyle ikili görüşmeler gerçekleştirerek problemlerini dinledi.

             ETSO'da, ayda bir ya da iki haftada bir periyodik olarak organize edilecek olan bu ikili görüşmelerde, iş adamlarımızın her alanda yaşadığı sıkıntıların tespit edilerek, çözüme yönelik girişimlerde bulunacak makamlara iletilmesi amaçlanmaktadır.

            İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Ateşesi Arnaudov'un ziyareti esnasında,  Bulgaristan'la ticari faaliyette bulunan ETSO üyeleri, Aslan Ticaret, İşbilir Mühendislik, Can Uluslararası Taşımacılık, Hilal Alüminyum, Uzunismail Ticaret, Trakya Ahşap, Trakya Boru ve Açıkgöz İnşaat, kendisi ile bire bir görüşüp problemlerini dile getirme imkanı buldular. 

            Bulgaristan ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin gelişerek artması için çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Ateşe, yaşanılan her türlü sıkıntıların çözümü noktasında firmalara   yardıma  hazır olduğunu söyledi. Hem yaz dönemi, hem Ramazan ayı olması dolayısıyla bu kadar yoğun ilgi beklemediğini belirten Arnaudov,  ETSO'ya duyarlılığı ve organizasyonu için teşekkürlerini dile getirdi.

            Görüşmeler esnasında ana olarak dile getirilen problem başlıkları, gümrüklerde yaşanan sıkıntılar, belli sezonlarda oluşan tır kuyrukları, firmaların kendi sektörlerinde Bulgaristan'daki mevcut pazara ilişkin bilgi talepleri, tır giriş çıkış evraklarının düzenlenmesindeki prosedürler, marketin genel durumu, işgücü piyasası ve Bulgaristan'da yatırım imkanları oldu. Her konuda Oda üyelerinin sorunlarını dinleyerek not alan Ateşe, birtakım bilgi kaynaklarını da daha sonra firmalar ile iletişim kurarak aktaracağını açıkladı.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30