banner137
banner25

Çiftçi mallarında vurgun!

Edirne Çiftçi Mallarını Koruma Dairesi Başkanlığı’nda yaşanan bir olay dudak uçuklattı.Kayıtlı bulunan üyelerinden toplanan aidatları tahsilat makbuzları üzerinde oynama yaparak eksik kaydeden ve kayıt dışı kalan parayı harcadıkları iddia edilen eski yönetime yeni yönetim tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

Nisan ayında göreve gelen ve beş yıl süre ile bu görevde kalacak olan Edirne Çiftçi Mallarını Koruma Dairesi Başkanlığı yeni yönetimi, yaptıkları inceleme sonucunda eski yönetimin tahsilat makbuzları üzerinde usulsüzlük yaptığını belirledi.Konu üzerine açıklama yapan Edirne Çiftçi Mallarını Koruma Dairesi Başkanı Bülent Tabakpehlivan, yaklaşık 300 bin TL’lik bir usulsüzlüğün söz konusu olduğunu belirterek,durumu tahsilat işlerine bakan arkadaşlarının fark ettiğini ve üyelerden alınan aidatlarda kişiye kesilen tahsilat makbuzundaki üst nüshanın farklı alt nüshanın farklı işlendiğini belirlediklerini belirtti.

Tabakpehlivan Nisan ayında göreve geldiklerini belirterek ilk işlerinin hesapları incelemek olduğunu belirterek “göreve geldikten sonra evraklarda inceleme yaptık.Eski yönetimin dosyalarını inceledik.Evraklarda usulsüzlük gördük.Onları incelemeye aldık.Benim muhasebecim evrakları incelerken birkaç dosyada oynama olduğunu fark ketti.Bizde yönetim olarak diğer evrakları incelemek istedik.İnceledikçe birçok evrakta inceleme olduğunu gördük.Bin TL alınan parayı On TL olarak işlemişler.Asıllarla suretler birbirini tutmuyor.Kişilerde de oynama var,paralarda da oynama var.200-300 bin TL’lik bir vurgun var”dedi.

Başkan Bülent Tabakpehlivan 2003 yılına kadar olan tahsilat makbuzlarını incelediklerini ve yapılanın sadece bununla da sınırlı kalmadığını belirterek “icra yoluyla alınan paralarda dahi oynama yapmışlar.Çiftçinin ödediği paraları alıp harcamışlar.Tek makbuzda 993 TL’lik bir vurgun var ve bunun gibi çok sayıda makbuzda oynama yapılmış”dedi.

Tabakpelivan konuyu savcılığa ilettiklerini ve gerekenin yapılmasını istediklerini belirterek eski yönetim Haşim Y. ve yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30