banner78
banner25

3'ü bir yerde olan tek kafe

Edirne’de üçünün bir arada olduğu ilk ve tek kafeterya açıldı.

Alipaşa ortakapı Orhaniye caddesi üzerinde bulunan 1907 yılından kalma eski bir konağı onararak kafeterya olarak kullanıma sunan Tarancı ailesi bugün resmen açıldı.

Edirne il protokolünün büyük bir bölümünün katılımının gözlendiği iş yerinin açılışını Edirne Valisi Hasan Durer ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan yaptı.

Edirne Valisi Hasan Duruer’in Özel Kalem Müdürü İbrahim Tarancı’nın eşi Ayşe ve kızı Tuğçe Tarancı tarafından işletilecek olan iş yerinde Erzurum yöresine ait çok sayıda tatlı çeşidi tamamen el ve ev yapımı olarak müşterilerin damak zevkine sunuluyor.

İş yerinin prestij tatlısı olarak müşterilere sunulan kadayıf dolması en çok ilgi çeken ve beğenilen tatlı çeşidi olurken diğer tatlı çeşitlerinin ve damak zevklerinin de öne çıkması 3k kafeyi ayrıcalıklı kılıyor.

Kafeteryanın açılışında konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Edirne’nin her gün büyüyen ve gelişen bir ket olduğuna dikkat çekerek bu gelişimin tarihi dokusuna uygun bir gelişim olması gerektiğini arzuladıklarını vurgulayarak “tarihi konaklarda ve binalarda açılan iş yerleri her ne anlamda olursa olsun bizleri mutlu ediyor.Çünkü bu kültürel varlıklaerın yaşaması için nefes alması gerekiyor.Buda bizi belediye başkanı olarak memnun eden bir husu”diyerek başkalarına da örnek olması dileklerinde bulunarak hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Vali Hasan Duruer ise açılışta iki sevinci bir arada yaşadığını belirterek; bunlardan birinin tarihi bir konağın kültürel amacının dışında bu şekilde kullanılmasının olduğunu, bir diğerinin ise bir hanımefendinin böyle bir teşebbüste bulunması olduğunu ifade ederek “hanımları bu konuda biraz tecrübe etmemiz gerekiyor.Edirne’de her ne kadar hanımlar ön planda olsa da maalesef pek fazla hayatta görmüyoruz”diyerek ciğerciler sokağında böyle bir tadın açılmasının anlamlı olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Valisi Hasan Durer ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,iş yeri sahibi Ayşe Tarancı kurdeleyi birlikte keserek açılışı gerçekleştirdiler.

Tamamen ev konseptinde olan iş yeri hakkında bilgi veren işletmeci Ayşe Tarancı kafetaryanın adının 3k olmasının kahvaltı,kahve ve kitap ile ilgili olduğunu ve müşterilerinin kahvaltılarını yaptıktan sonra kahvelerini yudumlayarak kitaplarını okuyacakları bir ortam sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.

İşletmenin genç ortağı ve iş yeri sahibi Ayşe Tarancı’nın sağ kolu Tuğçe Tarancı böyle bir işletmeyi uzun bir zamandır açmayı düşündüğünü belirterek “annem bu konuda bana destek oldu.Bu bizim ortak bir hayalimizdi.Bu benim için erken onun için tam zamanından diyebileceğimiz bir yaşta hayalimize kavuştuğumuz bir şey”diyerek müşterilerini konaklarına beklediklerini ifade etti. 


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30