banner78
banner12
Belediye seçimi yaklaşırken, Edirne CHP yeni gelişmelere tanık oluyor. İl başkanı Özdöl, belediye başkanlığına aday. Bundan on sene önce partiye ve genel başkanına çok ağır şeyler yazan bir dilekçe ile istifa etmişsin, partiye üye olur olmaz Hamdi Sedefçi ve Recep Gürkan’ın desteği ile il başkanı olmuşsun, görev süreni doldurmadan şimdi de belediye başkanlığına adaysın, bu ne hırs? Soran yok. Sorsan da zaten umursayan yok. Koltuk hırsıalmış yürümüş. Diyor ki seçtirilmiş il başkanı, Recep ile Hamdi’nin bana faydası olmadı, zararı oldu, onların getirdiği oydan daha fazlası, onlarısevmeyenler yüzünden kaçtı. Ama il başkanı olarak düzenlediği hiçbir harekete katılanların sayısı, il seçiminde aldığı oy kadar olamadı. Partililerin önemli çoğunluğu onu sevmiyor. Onun arkasında yürümek istemiyor. Sırf şu aralar Hamdi Sedefçi ve Recep Gürkan’a karşıymış gibi göründüğü için zoraki destek verir gibi gözükenler var. Oysa bu durumun samimi olmadığını herkes biliyor.
**********
Seçtirilmiş il başkanının kimlerin desteğiyle koltuğa yerleştiğini artık bütün Edirne biliyor. Tekrarlamanın gereği yok. Ama, Sedefçi-Gürkan ortaklığına karşı olduğunu söylemeye başladıktan sonra olan bazı şeyler var ki, aslında bu üçlünün birbirinden kopamadığını gösteriyor.
**********
Mesela Hamdi Sedefçi, Belediye Meclis Toplantısında, CHP’li bir meclis üyesine, parti parti olsa senin gibi adamları tutmaz ama tutuyor işte demişti. Hamdi Sedefçi ile ittifakının bittiğini söyleyen Özdöl, il başkanıolarak bu konuda tavır alamadı. Partinin ildeki en üst organı olan il başkanıÖzdöl, “parti parti değil” demeye getiren Sedefçi’nin sözlerini yaladı, yuttu. Belki de aynı fikirdedir, onun için sesi çıkmamıştır.
**********
Başkan Sedefçi, kısa bir süre önce, AKP Edirne milletvekili adayıolan ve şimdilerde sağlık bakanının danışmanı olan bir kişiye, AKP bu şeçimde belediye başkan adayı çıkarmasın, meclisi de 15 sizden 15 bizden yaparız, bir sonraki dönem de sen başkan olursun ben seni desteklerim demiş. Bu haber yerel medyada yer aldı. Her partinin tüzüğünde, rakip adayı desteklemek disiplin suçudur. Hamdi başkan, şu anda 23 meclis üyesi varken, 15e razı geliyor, AKP’ye de 15 üye vaad ediyor, bir sonraki seçim için de AKP’liye destek sözü veriyor. Bu partinin bir il başkanı var, üstelik Hamdi Sedefçi’ye karşı olduğunu yayıp, Sedefçi karşıtlarından destek almaya çalışıyor. Nerede? CHP’li il genel meclisi başkanı, AKP’nin istediği şeyleri yapmadığı, onların talebi doğrultusunda meclisi toplamadığı için disipline gönderilmişti. AKP’ye açıkça destek vereceğini söyleyen belediye başkanı için il başkanı ne yaptı?
**********
CHP’de yere göğe sığdırılamayan bir adam var. İlçe yönetim kurulu üyesiydi. AKPde de üye kaydı olduğu için üyeliğini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı iptal etti. Bu işteki en yüksek makam bu. Kararlarına itiraz edilemiyormuş. Merkez ilçe bu kişiyi yine üye yaptı, yönetimden düşürmedi. Yargıtay savcısı ikinci üyeliği de düşürdü. Üçüncüye üye yaptılar, ve hala yönetim kurulu üyesi. Cinsiyet kotasından vekil adayı ilçe başkanı,milletvekili, belediye başkanı, bu arkadaşı yanlarından ayıramıyorlar. Hadi onlar ekipler. İl başkanına ne demeli? İki sefer üyeliği düşürülen kişinin 3. sefer üye yapılıp yönetime devam ettirilmesine neden sessiz? Çünkü o da aynıekibin parçası. Ayrılık göstermelik.
**********
Özdöl belediye başkan adaylığı ile ilgili görüşmeler yapmak için Ankara’ya gitmiş. İl yönetimindeki ekibi, şimdiden meclis üyesi adaylarınıbelirlemeye başlamış. Bu aday adaylığı talep toplamasının maddi bir yansımasıvar mıdır bilemeyiz. Ama düşüncem o ki, Özdöl aday adayı olsa bile, kendi ekibinden birilerinin biryerlere gelmesi karşılığında adaylıktan çekilecektir. Büyük ihtimalle de, kendisini seçtiren Hamdi Sedefçi lehine. İl başkanıyken bile arkasına 200 sade vatandaş takamayan Özdöl, aday adayı olmak için istifa edince kimden ne desteği alacak? Bunun cevabını da aldık. Yaklaşmakta olan bazımeslek örgütü seçimlerinde, Hamdi Sedefçi-Recep Gürkan ittifakının desteklediği adayın karşısında olan bazı adaylara giderek, onlar onu destekliyor ben seni destekleyeyim, belediye başkan adayı olduğumda sen de bana destek ver diye pazarlıklar yaptığı söyleniyor il başkanının. Dilerim ki yalan olsun. Böyle bir durumda, kim kazanırsa kazansın, Sedefçi-Gürkan-Özdöl üçlüsünün desteklediği biri kazanmış olacak, çünkü adayları aralarında paylaşmış oluyorlar. CHP il başkanlığı makamında, CHP için hiçbirşey yapmadan, sadece öğrenciler gibi bayramlardan geçen, ama adaylık için ciddi pazarlıklar yapan bir il başkanıCHPye zarar veriyor. Aday adayı olacaksa da olmayacaksa da bir an önce istifa etmeli, CHPye yapacağı en büyük hizmet bu olur.
**********
Bir de ilçe başkanı var ki CHP’nin, evlere şenlik. Artık tamamen milletvekili havasına girmiş. 2014 yılında, cinsiyet kotasından 2. sırayıgarantilemiş. Kendi ilçesinde kan gövdeyi götürüyor, parti içi savaşlar almışbaşını gidiyor, birlikte AKPye karşı mücadele etmesi gerekenler birbirlerine düşmüşler. Partiye üye olmak isteyenlerin başvurularının kabul edilmediğini internette görüyoruz. Ama hanım kızımız, hamisi milletvekili ile bir bakmışsınız Ankara’da, bir bakmışsınız Keşan’da, bir bakmışsınız Çorlu’da, bir bakmışsınız Babaeski’de.. Recep Gürkan’ın her gezisinde yanında, destekçisi. Ama Edirne’deki hiçbir etkinlikte yok. Mesela, 23 nisan törenine hastayım diyerek katılmamış, ama 24 nisanda bir parti açılışı varmış, bir futbol sahasıaçılışında forma giyip futbol oynamış, üç tane de gol atmış. CHPliler haklıolarak soruyor, başkanımız ne ilaç alıp bir günde böylesine iyileştiyse, aynıilaçtan bize de versin.. İnsanlar, partililer onu görünce birbirini dürtüp, kota vekili geliyor deyip gülüşüyor. Kameraların olduğu her yerde var ilçe başkanı. Fotojenik de, hakkıdır objektiflere gülümsemek.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kemal'e söyler 11 yıl önce

yahu kimliği kendinden mehkul bir şahıssın. işin gücün hep chp yönetimine, chp yöneticilerine bok atmak. lağımdan çıkmış eline kalem almışsın. yahu sen ne zavallısın.zavallısın zira, dilinin altındaki baklayı çıkaracağına ağzında sadece bok var. gerçi bok yiyenin ağzındada başka bir şey olmaz ya.

Avatar
kemal'e söyler 11 yıl önce

tamam anladık bu chp yöneticileri tuuuuu, kakaaaaa. bunlar chp de yönetici olmasında kimler olsun be lağım kaçkını, bokçu. söyleyiver şu isimleri, kimleri beğendiğini, kimleri istediğini bi de onu duyalım. varmı ona cesaretin. dilinin altındakini söylemeye. ypada bok yemeye devammı.

Avatar
kemal'e söyler 11 yıl önce

ne oldu yabe söyleyen kemal. tısssssssss. cevap yokmu. yoksa bok atmaktan başka bir şey bilmezmisin. yada senin söyleyeceğin isimlerdedemi iş yok. utanmış gibisin.

Avatar
EMEKÇİ 11 yıl önce

yaşamın içerisinde zaman en kıymetli varlıklardan biridir.polemikler yaratmadan,polemiklerden uzak durarak hareket edebilmek önemli bir değerdir.polemikler yaratmak ve zamanı bu uğurda tüketmek gelecekte çok büyük kayıplara mal olabilecektir.
saygılarımla.