HABER MERKEZİ
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İzzet Arseven Kent Ormanı ve Mesire Alanı’nın Edirne’nin akciğeri olduğunu belirterek, “Edirnelilerin söğütlük olarak da bildiği bu alanda yeniden düzenlemeler yaptık. Eksiklerimiz mevcut. Ama süreçle bu eksikliklerde giderilecek” dedi. 
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na ait olan ve 29 yıllığına Edirne Belediyesi’ne tahsis edilen İzzet Arseven Kent Ormanı ve Mesire yerinde bulunan kahvaltı salonu hizmete sunuldu. Edirne Belediyesi İzzet Arseven Kent Ormanı Kahvaltı Salonu’nda düzenlenen basın toplantısına Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı J.YB. Alparslan Doğan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları; Çiğdem Gegeoğlu, Selçuk Çakır, Hakan İşcan, Hüsnü Güler, belediye meclis üyeleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı. 
Edirne’nin akciğeri sayılan ve 250 dönümlük bir alanda yer alan İzzet Arseven Kent Ormanı ve Mesire Alanı’nı tekrardan hizmete sunduklarını ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Geçtiğimiz yıl Sayın Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’dan Edirne Belediyesi olarak bu alanı talep etmiştik. Edirnelilerin söğütlük olarak da bildiği bu alan maalesef Meriç’in her taşmasıyla tarumar oluyor, dağılıyordu. Edirne Orman İşletme Müdürlüğü burasını toparlamaya çalışıyor ancak üst üste gelen taşkınlar nedeniyle sürekli hale getiremiyordu. Sayın Bakan Eroğlu’nun Edirne ziyareti sırasında İzzet Arseven Kent Ormanı ve Mesire Alanı’nı belediye olarak Edirne Belediyesi’ne devretmesini istedik” şeklinde konuştu. 
Türkiye Cumhuriyeti’nin ortak değerleri olan bu alanın halkın hizmetinde olmasının çok önemli olduğunu ifade eden Gürkan, İzzet Arseven Kent Ormanı Mesire Alanı’nın sembolik bir rakamla yıllık 5 bin TL’ye Edirne Belediyesi’ne 29 yıllığına tahsis edildiğini söyledi. Edirne Belediyesi olarak düzenlemeye başladıkları bu alanın DSİ’nin sedde çalışmaları nedeniyle ara verdiklerini belirten Gürkan, sedde çalışmalarının tamamlanmasıyla da düzenleme çalışmalarına da devam ettiklerini anlattı. Edirne Belediyesi Kahvaltı Salonu’nu halkın hizmetine sunduklarını belirten Gürkan, eksiklerin mevcut olduğunu ama süreçle bu eksikliklerinde giderileceğini söyledi. 
Edirne Valisi Günay Özdemir de İzzet Arseven Kent Ormanı ve Mesire Yeri’nin Edirneliler için çok özel olduğunu belirterek, “Gerçekten Edirne’de belli bir yaşın üzerindeki insanlarla konuştuğumuzda söğütlükten çok güzel bir şekilde bahsederler. Hemen hemen her gencimizin söğütlükte çok güzel anıları var. Geçen yıllarda burası işletmeye açılmış ancak taşkınlar nedeniyle ara verilmiş. Edirne Halkı buraya daha çok sahip çıkacak. Buraya olan özlemini de gidermiş olacak. Edirne Halkı’nın istediğini yerine getiren Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür ediyorum” dedi.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ