Ebubekir Gizligider mi? Mehmet Varol mu?
 
Milletvekili aday listeleri açıklandığında ilk aklıma gelen bu ki, keşke Nevşehir’in 4 milletvekili kontenjandı olsaydı çünkü Ebubekir Gizligider ve Mehmet Varol arasında seçim yapmak çok zordur. Keşke Nevşehir’in 4 milletvekili kontenjandı olsaydı ve her ikisinde Ankara’ya milletvekili olarak gidebilseydi.
Ancak maalesef birisi milletvekili olunca diğerinin olması mümkün gözükmüyor.
     Ebubekir Gizligider: imtihanını vermiş, başarılı, çalışkan, nefsine yenilmeyen, geçen dönem 3 milletvekilin içinde en başaralı, en çok ulaşılabilen,  insanların ve Nevşehir’in sorunları ile ilgilenip ve çözen bir kişi.
     Mehmet Varol: dürüst, temiz, herkes tarafından sevilen, kişiliği ve geçmişi ile kendini ispatlayan bir kişi.
Ebubekir Gizligidere oy verecekler:
1: Nevşehir’e daha iyi hizmet getirmesi için 3 uyumlu ve çalışkan AKP adaylarını tam kadro Ankara’ya gönderilmesi gerektiğini inanalar,
2: Özellikle Ebubekir Gizligideri Ankara meclise göndererek onun Nevşehir’e getireceği hizmetlerin devamını sağlaması isteyenler
3: AKP’nin şimdiye kader yaptıklarının beğenip, bu icraatının ve uygulamaların devamını sağlaması isteyenler
4: AKP’nin yanlışlarını önemseyecek kader büyük olmayıp, yaptıkları ve icraatını daha önemli ve büyük olduğunu inanalar
5: Eskiden koalisyonla kurulan Hükümetler zamanında, yaşadıkları problem ve sıkıntılardan dolayı AKP hükümetinin destekleyerek güçlü tek partili hükümet isteyen insanlar 
Mehmet Varol’a oy verecekler:
1: Mehmet Varol’un Nevşehir’e hizmet getirememesine rağmen onu Ankara’da mecliste göndermek isteyenler
2: Nevşehir’e hizmetten ziyade, AKP ye karşı olan muhalefet gücüne güç katmak isteyenler
3: AKP’nin yaptıkları ve icraatını benimsemeyenler ve ona inanmayanlar, artık AKP ye dur demek zamanının geldiğin inanalar. özellikle çözüm sureci, yolsuzluklar, demokrasi ……. gibi konularda AKP’nin başarısız olduğunu inanların bir kısmı, çünkü bu gruptan CHP gibi diğer partilerde oy verenler olacak.
4: AKP’nin yanlış dış politika yüzden Türkiye’yi sıkıntılara soktuğunu inanalar
    Ancak AKP ye beğenmeyenler, alternatif yolların ne olduğu, ne yapa bildiğini iyice incelemeleri gerekir, yoksa AKP i zayıflatalım veya indirelim ondan sonra ne olursa olsun zihniyeti, ilerde o insanları çok büyük hüsrana uğratabilir. 
      Diğer partiler bu sorunun cevabini iyice incelemeliler: peş peşe kaç dönem AKP’nin daha güçlü olarak seçimi kazanması, AKP’nin başarısı mı ve/veya diğer partilerin başarısızlığı mı? Bu sorunun cevabına göre kendi plan ve projelerini yapmalılar.
Ebubekir Gizligider ve Mehmet Varol’a çalışmalarında başarılar dileği ile yolları açık olsun.
 
                                     Op. Dr. Ahmet Riza CEVATZADE
                                         [email protected]