HABER MERKEZİ

Başarı belgesi Takdimi ve Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi yeni yerinde hizmete sunulan Gebe okulunun açılış törenine İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr.M. İshak Yıldırım, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yrd. Uzm. Dr. Ali Kaya, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Yrd. Op. Dr. Eyüp Kâhya, Hastane Başhekimi Op. Dr. Mustafa Talha Sütçü, diğer yöneticiler, çok sayıda ebe ve hemşire katıldı.

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın “Doğum hizmetlerini güçlendirme çalışmaları” kapsamında normal doğuma vermiş oldukları destek, göstermiş oldukları özverili çalışma ve normal doğum yaptırma sayısı yüksek olan ebelere başarı belgesi verilmesine yönelik kararı doğrultusunda başarı belgesi almaya hak kazanan ebelere törenle,  Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan tarafından başarı belgeleri verildi. Edirne’de doğum hizmetlerinde aktif görev yapan ebelerimizden Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinden Fatma Gaspak, Uzunköprü Devlet Hastanesinden Serpil Özdemir ve Keşan Devlet Hastanesinden Akgül Temel başarı belgesi almaya layık görüldü.

Ayrıca Anne sağlığı Hizmetlerinin niteliğini ve niceliğini arttırarak anne adaylarının güvenli kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlamak amacı ile Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Gebe Okulunun yeni yerinde açılmasında Eşi Merhum Aytaç Uymur adına katkılarından dolayı Gebe Okulu Sorumlusu Ebe Nur Uymur’a teşekkür belgesi verildi.

Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Başta Başhekimimiz olmak üzere Gebe okulunun hazırlanması ve açılışında emeği geçen herkese tek tek teşekkür ediyorum. Hastanemize yeni bir ivme kazandırdınız. Tüm anne adaylarımızın burada keyifle eğitim almasını ve sağlıklı nesiller yetiştirmelerini diliyorum. Ebelerimiz ilk dünyaya geldiğimizde bizi şefkatle kucaklayan ellerdir, kadının, ailenin ve toplumun sağlık danışmanlarıdır. Sağlıklı bir toplum olabilmemiz için yeri vazgeçilmezdir. Bir doğumda yeri geldiğinde zaman kavramı gözetmeksizin uzun saatler boyunca, tüm zorluklara rağmen özveri ile bu kutsal görevi yerine getirirler. Özlemle kucağımıza almayı beklediğimiz yavrumuzu, en kıymetlilerimizi emanet ettiğimiz tüm ebelerimize Teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Bakanlığımızın öncülüğünde normal doğuma aktif katkı sağlayan ebelerimize başarı belgelerini de huzurlarınızda vermiş bulunmaktayız. İyi ki varsınız. Kendilerini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Ebelere başarı belgesi verildi

Ebelere başarı belgesi verildi