'Ebabil Kuşları'na ödül

'Ebabil Kuşları'na ödül

10 Ekim 2017 Salı 19:28
'Ebabil Kuşları'na ödül
ALKÜ’lü akademisyenin akademik çalışmasını konu alan belgesel “Televizyon dalında Yılın Televizyon Programcısı” ödülüne layık görülerek ALKÜ’yü de gururlandırdı.
 
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi(ALKÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Karaardıç’ın belgesele konu olan projesi Antalya Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen 2016 Antalya Basın Ödülleri yarışmasında “Akkarınlı Ebabil Kuşları” belgesel programıyla “Televizyon dalında Yılın Televizyon Programcısı” ödülüne layık görüldü.
Sempach Kuş Araştırma Enstitüsü (İsviçre) ile Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi işbirliğinde Akkarınlı Ebabil kuşlarının göç dinamikleri ve göç yollarının Geolocator cihazı kullanılarak belirlenmesine yönelik 2013 yılında başlayan ve 2020 yılına kadar devam edecek olan proje, ülkemizde yapılan bilimsel çalışmalar ile çeşitli doğal varlıklarımızın tanıtılması amacıyla yapımcılığını ve yönetmenliğini Hasan Hatapçı’nun yaptığı belgesele konu olmuştu. Akkarınlı Ebabil Kuşlarının yaşamını ve Yrd.Doç.Dr. Hakan Karaardıç başkanlığındaki ekibin kuşlar üzerine yaptığı çalışmalarının ele alındığı Akkarınlı Ebabil Kuşları belgeseli 2015-2016 yıllarında çekilmiş ve 2016 yılı haziran ayında TRT AVAZ kanalında yayınlanmıştı.
Yazılı basın, televizyon, yılın radyocusu, sayfa tasarımı, yılın internet gazetesi, fotoğraf yarışması kategorilerinde düzenlenen yarışmada ödüle layık görülen belgesel ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan ALKÜ Eğitim Fakültesi Fen Bilimleri Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Karaardıç, Hasan Hatapçı tarafından yapımcılığının ve yönetmenliğinin gerçekleştirildiği belgesele büyük bir emek ve özveriyle yürüttükleri projesinin konu edilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Bu belgesel bir başlangıç oldu. Hem bizler önemli bir deneyim kazandık hem de birçok farklı çalışma için de önümüzü daha iyi görebilmek adına da bir güzel bir başlangıç oldu bizler için. Üniversitemizi, bölgemizi ve doğamızı tanıtacak, insanlarımıza doğru bilgiler aktaracak yeni çalışmalar yapmayı planlıyoruz.” dedi.
Başarılı çalışmalarından ve aldığı ödülden dolayı dolayı Karaardıç'ı tebrik eden ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, kendisinden daha büyük başarılar beklediğini belirterek devam eden çalışmalarında başarılar diledi.
 
Son Güncelleme: 10.10.2017 20:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81