SMMMO Konferans Salonu’nda dün gerçekleştirilen eğitim programına Çorum SMMMO Başkanı Muzaffer Yıldırım ve çok sayıda meslek temsilcisi katıldı.
Etkinliğin açış konuşmasını yapan SMMMO Başkanı Muzaffer Yıldırım, Maliye Bakanlığı tarafından geçtiğimiz ay yapılan bir düzenlemeyle elektronik tebligata ilişkin usul ve esasların belirlendiğini hatırlatarak, “Takvimde bir değişiklik olmazsa, belirlenen kişi ve kurumlar için e-tebligat dönemi esas olarak Ocak 2016 itibarıyla başlayacak. Tebliğe göre kurumlar vergisi mükellefleri ile ticarî, ziraî ve meslekî kazanç yönünden gelir vergisi mükellefiyeti bulunanlar, isteğe bağlı olarak kendilerine elektronik tebligat yapılmasını talep edenlere e-tebligat yapılacak. Bildirim yükümlülüğü yapılan düzenlemeyle e-tebligat kapsamına girenlerin, bildirimde bulunarak elektronik tebligat adresi almaları ve e-tebligat sistemini kullanmaları gerekmektedir.” diye konuştu.
Daha sonra Luca Eğitim Sorumlusu Alper Atak ve Luca Bölge Temsilcisi Mahmut Ulaşmaz tarafından katılımcılara Luca programının “E-Defter, E-Fatura, E-Arşiv” uygulamalarının Luca Net ve Luca Koza ürünlerine yansımaları aktarılarak, Luca programındaki güncellemeler ve yenilikler hakkında farklı işbirliği modelleri anlatıldı.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim