BIST 8.988
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.277,21
HABER /  GÜNCEL

Soy ağacı öğrenme açıldı e devlet alt üst soyağacı sorgulama

Soy ağacı öğrenme sistemi bir hafta aradan sonra e- Devlet üzerinden açıldı. Alt üst soy ağacı bilgi sorgulama sistemi e- devlet üzerinde 1832 yılına kadar soy bilgisi gösteriyor. Soy agaci ogrenme sisteminde sorgulama bu kez sıralı olarak yapılıyon. E devlet soy ağacı sayfasında alt üst soy bilgisi talep edenlere talebiniz sıraya konulmuştur uyarısı çıkıyor.

Abone ol

e-Devlet soy ağacı öğrenme sistemi 1 haftalık aradan sonra yeniden sorgulamaya açıldı. Vatandaşlar, e- devlet sistemine giriş yaparak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün sayfasından sorgulama "alt- üst soy bilgisi" sorgulaması yapabilecek. Bu kez soy ağacı bilgileri sistem üzerinde değil maille ulaşıyor. Soy ağacı sorgulama sistemi başvurunuzu sıraya alıyor, daha sonra istenen bilgileri kullanıcının e-mail adresine veya telefonuna mesaj yoluyla gönderiyor. 

Soy ağacı öğrenme sistemi 1832 yılına kadar olan alt üst soy bilgisini veriyor. E devlet üzerinden nüfus müdürlüğü kısmında alt üst soy bilgisi sorgulama tuşuna basınca sistem aşağıdaki gibi bir bilgi notu veriyor. Alt üst soy ağacı sorgu sayfasında çıkan notta şunlar yazıyor :

"Talebiniz alınmıştır. Talep sıranıza göre alt üst soy bigileriniz en kısa sürede hazırlanacaktır. Belgeniz oluşturulduğunda doğuralanmış cep telefonu numaranız veya e posta adresinize bilgilendirme yapılacaktır. E poste ve cep telefonunuzu doğrulamak için bilgilendirme tercihlerini kullanabilirsiniz.

Soy ağacı öğrenme sistemi geçen hafta perşembe günü aktif edilmiş aşırı ilgi sebebiyle sistem kilitlenmişti. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün e- devlet portalındaki bölümden yapılan soy ağacı bilgi sorgulama sistemi yoğun çalışmalar sonunda ancak 1 haftada işler hale getirildi.

Peki sistem nasıl çalışıyor. Alt- üst soy bilgisini sorgulamak isteyen vatandaşların öncelikle e- devlet sistemine giriş yapabilmeleri için giriş şifresine sahip olmaları gerekiyor. İlgili bölümden giriş yapıldıktan sonra Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün sayfasından "e-devlet Kapısı Üzerinden Sunulan Hizmetler" bölümünden "Alt- Üst Soy Bilgisi Sorgulama" bölümünü tıklayarak sorgulama yapılabilecek.

alt üst soy bilgisi sorgulama

Genel Müdürlük, e-devlet üzerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle bu kez istenilen bilgiler için randevu sistemi oluşturmuş. Buna göre istenilen bilgi, talep oluşturulduktan sonra kullanıcının e-mail adresine veya telefonuna mesaj yoluyla gönderilecek.