Kadıköy Belediyesi hizmetleri, e-Devlet Kapısı üzerinden kullanıma açıldı. Resmi web sitesi www.yalova-kadikoy.bel.tr üzerinden elektronik belediyecilik hizmeti veren Kadıköy Belediyesi, artık bu hizmetleri tüm kamu hizmetlerine tek bir noktadan güvenli ve etkin bir şekilde erişimi sağlayan e-Devlet üzerinden de sunmaya başladı.
Kadıköy Belediyesi resmi web sitesi www.yalova-kadikoy.bel.tr üzerinden elektronik belediyecilik hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Belediye web sayfasında verilmekte olan bu hizmet, e-Devlet Kapısı Entegrasyonu ile bir adım öteye taşındı. Tüm kamu bilgi sistemlerini tek bir merkezden vatandaşların hizmetine sunulması anlamına gelen e-Devlet Kapısı, devlet hizmetlerinin vatandaşa en kolay ve en etkin yoldan, kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde ulaştırılması sağlanacak. Uygulama ile vatandaşlar e-Devlet sayfasına girdiğinde Kadıköy Belediyesi hakkında bilgiler ve duyurulara ulaşıp, belediye tarafından sunulan elektronik hizmetlerden faydalanabilecek. e-Devlet üzerinden sunulmaya başlanan uygulamalara sürekli olarak yeni verilerin eklenmesiyle vatandaşlar, e-Devlet sistemine girdiklerinde; Arsa Rayiç Değerleri, Beyan Bilgileri Sorgulama, Borç Bilgileri Sorgulama, Sicil Bilgileri Sorgulama, Tahsilat Bilgileri Sorgulama ile Nöbetçi Eczane Sorgulama gibi hizmetlere kolayca ulaşabilecek. Bunun için e-Devlet şifresini kullanarak www.turkiye.gov.tr adresinde oturum açmak gerekmekte. Şifre ile giriş yaptıktan sonra Belediye Hizmetleri kategorisinde Ümraniye Belediyesi’ni seçerek belediye hakkında bilgilere ve duyurulara ulaşarak vatandaşlar, belediye tarafından sunulan elektronik hizmetlerden yararlanabilecek.
Şahin “e-devlet ile vatandaşlarımıza daha hızlı ve daha verimli hizmet verilecek”
Kadıköy Belediye Başkanı Mehmet Şahin, kurumsal dönüşüm kapsamında teknolojiye yapılan yatırımların önemli getirilerinden birinin de yeni uygulamaya soktukları e-Devlet olduğunu vurgulayarak, “Vatandaşlarımız artık www.turkiye.gov.tr’ye girip, Belediyemiz hakkında her türlü işlemi ve sorgulamayı yapabilecek. Bu yolla vatandaşlara daha hızlı ve daha verimli hizmet verilecek.” dedi.

Editör: TE Bilişim