DYP GİK Üyesi ve  Kadın Kolları Genel Başkanı. Aygül Horasan, Karamürsel in düşman işgalinden kurtuluşunun 99.yılı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

 “Karamürsel Kurtuluş Savaşı'mızda düşmana karşı yerel olarak sürdürdüğü silahlı mücadeleleri ile tanınır. Direnişi örgütleyen' 'Gökbayrak' 've' 'Ne olursa olsun' 'sivil taburlarıyla hürriyet mücadelesinde büyük emekler vermiştir. 

Cumhuriyetimizin dönüm noktası olan Kurtuluş Savaşı'nda cephe arkasında askerleri tedavi eden, onlara üniforma diken, cepheye cephane taşıyan, çoluğunun çocuğunun aşını cepheye ulaştıran, bebeğinin örtüsünü mermiye saran kadınlarımıza minnet ve şükran borçluyuz. Bu kadınlar ki,;sadece cephe arkasında değil önünde de canları pahasına düşmanla savaşmış, kahraman askerlerimiz ile omuz omuza düşmana karşı dimdik durmuşlardır. 

7 düvele hükmedip sonrasında 7 düvele karşı bağımsızlık mücadelelesi veren bir tarihe sahibiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk '' Tarihini bilmeyen Milletler yok olmaya mahkumdur'' demiştir. Karamürsel'de Kurtuluş Savaşı'mızda verdiği mücadele ve başarısıyla, 4 Temmuz 1921'de kurtuluşuna ve özgürlüğüne kavuşarak bizlere bağımsız bir ülke şanlı bir tarih emanet etmiştir. Başta büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve kahraman Karamürselli şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Mekanları cennet, ruhları şad olsun.

Böylesi kahramanlık destanının yazıldığı bu günde, Sakarya Hendek'teki havai fişek fabrikasında yaşanan patlama sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, acılı ailelerine sabır, yaralılarımıza da  acil şifalar diliyorum. Bir daha böyle acıların yaşanmamasını temenni ediyor, Sakarya bölge halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. 

 '' Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır Bu satıh vatandır Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz. '' 

Mustafa Kemal Atatürk

 Aygül Horasan 

DYP GİK Üyesi ve 

Kadın Kolları Genel Başkanı

 



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı