19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5681
EURO34.7434
ALTIN2491.2

Düziçi'ndeki yangın kontrol altına alınamıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Düziçi'ndeki yangın kontrol altına alınamıyor
Abone ol
Osmaniye'nin Düziçi ilçesi Yeşilyurt köyü mevkisinde başlayan yangın rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılıyor.
Osmaniye'nin Düziçi ilçesi Yeşilyurt köyü mevkisinde başlayan yangın rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılıyor.

İlçeye Bağlı Gümüşköyü muhtarı Mehmet Mecidiye, bir haftadır devam eden orman yangınının bölgedeki köyleri tehdit etmeye başladığını belirterek, çok sayıda orman yangın söndürme işçisi ve arasözlerle zor imkanlarla müdahale edildiğini söyledi.

Düziçi ilçesinin Yeşilyurt köyü mevkisindeki dağlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine Osmaniye Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etti.



Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangına çevre il ve ilçelerden gelen ekipler de müdahale ediyor. Yangının etkili olduğun arazinin dik yamaçlardan oluşması ve ulaşım koşullarının zorluğu nedeniyle müdahale güçlükle sürdürülmekte. Sarıçam, meşe ve çınar ağaçlarından oluşan ormanlık alanda 500 kadar orman işçisi ve vatandaş yangını kontrol altına alma çalışmaları devam etmekte. Yangının kaç hektar ormanlık alana zarar verdiği ise henüz bilinmemekte.

Yangının, "orman yangın sezonu" nun dışında meydana gelmesi nedeniyle yangına müdahale e uçak ve helikopter kullanılamadığı belirtildi.

Gümüş köyü muhtarı Mehmet Mecidiye, yangının Araboğaz mevkiinden başladığını ve 8'inci gününde olduğunu belirterek, "Helikopter ve uçakların olmaması nedeniyle bir tülü kontrol altına alınamamakta yangın. İnsan gücüyle de yetersiz kalınmakta. Ağaçlardaki yanan bir kozalak uçurumdan aşağı düştüğü zaman farklı bir alanda yangın çıkmakta. Şuanda en az 500 kişi yangın söndürme çalışmasını sürdürmekte. Osmaniye, Kadirli, Kozan, Adana, Bahçe, Hasanbeyli'den yangın söndürme ekipleri buradalar. Ancak bölge kayalık ve uçurum olduğu için bir türlü söndürülemiyor. "dedi.

Yangının Gümüş Köyü olmak üzere, Çatak, Tespi ve Zindağı Köylerini etkilemekte olduğunu belirten Muhtar Mecidiye, "On binlerce dönüm ormanımız yanmakta. Yangının büyük ihtimalle çobanların yaktığı küçük bir ateşten çıktığını düşünüyoruz. Bugüne kadarda böyle büyük çaplı bir yangın görülmemişti. Bu yangın kadar tarihte görülmedi. Helikopter ve uçak olmazsa bölgenin tamamının yanacağından endişe ediyoruz, çünkü insan gücüyle söndürülecek gibi değil" şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar