VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DÜZCE'DE BİR İLK YAŞANDI

25 Haziran 2018

.....................

Türkiye'de yeni bir dönemin kapısı aralayacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili seçimlerinde Düzce'de bir ilk yaşandı. 2002'den bu yana girdiği genel seçimlerde Düzce'de vekillik koltuğunu rakiplerine kaptırmayan AK Parti'nin 3'te 3 geleneği bu seçimde bozuldu. Resmi olmayan sonuçlara göre, 2 milletvekili AK Parti'den, 1 milletvekili ise MHP'den seçilirken, 3 vekillikten birini MHP'ye kaptıran AK Parti Düzce İl Teşkilatı oyların yeniden sayılması talebiyle ilçe seçim kuruluna başvurdu.

Türk siyasi tarihinde ilk kez siyasi partilerin ittifak şeklinde sandıkta yarıştığı çifte seçimin resmi olmayan sonuçlarına göre; AK Parti Düzce'de 2 vekillik, MHP ise 1 vekillik kazandı.

AK PARTİ FİRE VERDİ

İktidara geldiği ilk yıl olan 2002'den bu yana girdiği genel seçimlerde Düzce'de milletvekilliği koltuğunu rakiplerine kaptırmayan AK Parti, resmi olmayan sonuçlara göre, yüzde 56,2 oy oranıyla 1. sıra adayı Fahri Çakır ve 2. sıra adayı Ayşe Keşir'i yeniden meclise gönderecek.

MHP OYLARINI ÇOK ARTTIRDI

Cumhurbaşkanı Seçimi için AK Parti ile ittifak yapan MHP, Düzce'de oy oranını yüzde 18.9 gibi önemli bir oranda arttırarak, 1. sıra adayı Ümit Yılmaz'ı 3. vekil olarak çıkardı. Bu tablo 16 yıldır her genel seçimde rakiplerine şans vermeyen AK Parti'nin 3'te 3 geleneğini bozdu. 1999 yılında il olan Düzce'nin AK Parti dışındaki ilk ve tek vekili ise MHP'den Ümit Yılmaz olmuş oldu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.