Duvar Arkası: 'Somon Bey' diyeceksiniz!

Somon ucuz Meclis lokantasında 'Bey' oldu! Muhalefetin ejder meyvesi açıklamaları MHP'li Baki Şimşek'i kızdırdı... MHP artık sağı da solu da 'flu' görüyor... Sırrı Süreyya Önder tek kişilik odada kalmak istedi... Hepsi Duvar Arkası'nda...

Google Haberlere Abone ol

'SOMON' DEĞİL, 'SOMON BEY' DİYECEKSİNİZ!

Meclis Üyeler Lokantasındaki düşük yemek fiyatları uzun yıllardır tartışma konusudur. Geçtiğimiz hafta da dana kavurmanın 6 TL, çorbanın 1 TL olduğunu gösteren bir yemek fişi sosyal medyanın gündemi oldu. Tartışmalar sürerken Meclis lokantası bu hafta menüsüne milletvekilleri ve Meclis personelini şaşırtan pahalılıkta bir yemek koydu. Toplamda 12-14 liraya çorba, etli yemek ve pilav yiyebildiğiniz lokantada menüdeki somon balığını seçenler belki de bugüne kadarki en yüksek fiyatla karşılaştı. Çünkü somon balığı 25 TL’ydi. Personel lokantasında çok sayıda kişi somonun fiyatını öğrenince balığı geri bırakırken garsonlar da fiyata gönderme yaparak, “Balığı isterken somon değil Somon Bey diyeceksiniz” yorumu yaptı.

MHP'DEN EJDER MEYVESİ TEPKİSİ: NE İSTİYORSUNUZ!

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen resepsiyonda servis edilen ejder meyveli içecek 2019 yılı bütçe görüşmelerinin de yıldızı oldu. İlk gün yapılan açılış konuşmalarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "tasarrufun Saray’dan başlaması gerektiğini" belirterek "ejder meyvelerinden vazgeçeceksiniz" dedi. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de asgari ücretle çalışan vatandaşların yaşadığı zorluğu anlatırken, “Sofralarda ejder meyvesi var ama asgari ücretlilere dönüp 'fedakârlık yapın' diyorsunuz” dedi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan da grubu adına yaptığı konuşmada AK Parti’nin ilk iktidara geldiğinde yaptığı çay-simit hesabına gönderme yaparak, “Artık sizin hesap kalemlerinizde ejder meyveli smoothie var” dedi. Ejder meyvesi bütçe görüşmelerinin sonraki günlerinde de milletvekillerinin gündeminden düşmedi. CHP’li Burcu Köksal ve Alpay Antmen’in konuşmalarında ejder meyvesi vurguları dikkat çekerken finali CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun yaptı. Aygun Meclis kürsüsüne ejder meyvesi ile çıkarak konuşmasını yaptı. İktidara yönelik eleştirilerin simgesi olan ejder meyvesine dönük tartışmalar MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek’in ise tepkisini çekti. Şimşek, “Ya, bu ejder meyvesinden ne istiyorsunuz kardeşim? Bugün ejder meyvesi, ilk gün ejder meyvesi, ne istiyorsunuz kardeşim ya? Rahat bırakın, şu Mersin çiftçisinin cebine üç kuruş para girecek. Yapmayın ya!” diye seslendi.

MHP SAĞI DA SOLU DA FLU GÖRÜYOR!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Haziran 2015 seçimlerinde 80 milletvekili ile Meclis’e giren ve Genel Kurul’da MHP’nin sol tarafındaki sıralarda oturan HDP’liler için, “sol tarafa flu bakıyoruz” demişti. Bahçeli son grup toplantısında da Meclis araştırma önergelerinde kullanılan oylarla ilgili MHP ile HDP’yi yan yana gösteren bazı iddialara yanıt verirken, “Bre cahiller, solumuza flu bakıyoruz demedik mi?” sözleriyle HDP’ye bakışlarının değişmediği mesajını verdi.

Ancak 24 Haziran seçimlerinden sonra Meclis’teki oturma düzeni değişti. HDP artık 67 milletvekili ile 50 milletvekili bulunan MHP grubunun sağında oturuyor. MHP’nin sol tarafında ise İYİ Parti grubu oturuyor. Bu durumda MHP’nin HDP’yi dikkate almadığını ifade etmek için kullandığı “Sol tarafa flu bakıyoruz” ifadesinin “Sağ tarafa flu bakıyoruz” şeklinde değişmesi gerekiyor. Ancak sol tarafta oturan İYİ Parti de MHP için “makbul bir parti” olmayınca kolayı bulundu. MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, daha önce MHP’de siyaset yapmış olan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu’yla yaşadığı tartışmada Dervişoğlu’nun, “Sen solunu flu gör, sağına sempati göster!” sözlerine, “Sol da flu, sağ da flu bizde!” yanıtını verdi. Böylece HDP ile İYİ Parti arasında oturan MHP, iki partiyi de flu gördüğünü ilan etti!

SIRRI SÜREYYA ÖNDER TEK BAŞINA KALMAK İSTEDİ

Çözüm sürecindeki Newroz konuşması nedeniyle aldığı 3 yıl 6 ay hapis cezası onanan eski HDP Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önder 6 Aralık’ta Kandıra'daki F Tipi cezaevine teslim oldu. En erken 19 Temmuz 2021’de tahliye olması beklenen Önder yıllar sonra tekrar girdiği cezaevine alışmaya çalışırken ilk ziyaretçilerini de kabul etmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu’nun ziyaret ettiği Önder’in ilk ziyaretçisi ise HDP Eş Başkanı Pervin Buldan’dı. Uzun zamandır Kandıra Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak ve eski HDP Milletvekili Aysel Tuğluk’u ziyaret izni alan Buldan’ın daha yeni cezaevine giren Önder’le görüşme talebi de kabul edildi. Çözüm sürecinde “İmralı Heyeti”nde yer alan iki isim bu kez cezaevinde bir araya geldi. Edinilen bilgiye göre Önder cezaevinde tek kişilik bir odada kalıyor. Bir roman üzerinde çalışan Önder’in bir süre tek kalmayı istediği öğrenildi.