Hava Durumu

“Düşük riskli iller arasındayız”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, basın mensupları ile telekonferans aracılığıyla toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Koronavirüs’e karşı mücadeleyi anlatan Şahin, her kentte koronavirüs vakalarının olduğunu, Gaziantep’te gerekli tüm tedbirlerin alındığını söyledi. Şahin, “Riskleri azaltmak için en büyük tedbirler alındı, o yüzden düşük risk altındayız. Koronavirüs’e karşı mücadelede, sürdürülebilirlik çok önemli” açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2020 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2020 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Düşük riskli iller arasındayız”

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, basın mensupları ile telekonferans aracılığıyla toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Koronavirüs’e karşı mücadeleyi anlatan Şahin, her kentte koronavirüs vakalarının olduğunu, Gaziantep’te gerekli tüm tedbirlerin alındığını söyledi. Şahin, “Riskleri azaltmak için en büyük tedbirler alındı, o yüzden düşük risk altındayız. Koronavirüs’e karşı mücadelede, sürdürülebilirlik çok önemli” açıklamasında bulundu.

Basın Toplantısında açıklamalarda bulunan Şahin, “Sorun çözme konusunda çok hızlı şekilde bir araya gelerek sorunlarımızı paylaşıyoruz. Belediyeler Birliği Başkanı olarak tüm partilerden belediye başkanlarımız ile telekonferans yoluyla toplantı yaptık.  Cumartesi günü en büyük mahallelerimizin muhtarlarıyla telekonferans yoluyla toplantı yapacağız. Kalkınma ve demokrasi yerelde başlıyor. Sorunlarımız çözebilmek için 2 milyon insanımızın ne dediği çok önemli.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA ÖNLEMLER ARTIRILDI

Kenti temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi noktasında çalışma yaptık. Dezenfekte işlemlerimizi eczanelere, kuaförlere kadar yaygınlaştırdık. Kent ile ilgili bize gelen tüm talepleri değerlendiriyoruz. Kendi kapasitemizi değerlendiriyoruz. Bu noktada toplu taşıma çok önemli. Özellikle toplu taşımadaki koltukların ayarlanması konusunda yayınlanan genelge doğrultusunda Ulaşım Daire Başkanımız çok önemli bir çalışma yaptı. Toplu Taşımada dezenfekte ile birlikte taşıma konusunda önemli bir çalışma yaptık. Taksileri de sisteme dahil ettik. Geçtiğimiz gün işçi servisleri ile ilgili görüşmeler yaptık. 150 bin işçimizin taşındığı işçi servisleri ile ilgili alt yapımızı hazırlıyoruz. Taksiler, işçi servisleri, özel halk otobüsleri ve belediye otobüslerimiz dahil olmak üzere vatandaşlarımızın tercih ettiği tüm ortamlarda sağlıklarını korumak bizim için önemlidir.

“DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Sosyal Belediyeciliği en iyi yapan illerden birinin Gaziantep olduğunu ifade eden Şahin, “Özel duruma karşı çok ciddi tedbir aldık. 65 yaş üzerindeki vatandaşlarımıza “Evde Kal” diyoruz, bunun yanında onlarında ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başladık. Gıda Bankamız üzerinden ciddi anlamda destek olduk. Sosyal yardım alan ve çalışmadığı zaman evine ekmek götüremeyen insanlar olabilir. Bu kardeşlerimiz için SOYBİS sistemi çok önemli. Hane bazlı olarak ailelerin ihtiyaçlarını çalışıyoruz. Bu ailelerimize her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.”

KENT GİRİŞLERİNDE ATEŞ ÖLÇERLİ DENETİM YAPILIYOR

Kent girişlerinde sağlık taraması başlatıldığını duyuran Şahin, “Kentin beş ayrı giriş noktası var. Kent girişlerinde gönüllü doktorlarla birlikte polis-jandarma eşliğinde şehre giren herkes sağlık taramasından geçiriliyor. Ateş ölçerle vatandaşlarımızın ateşleri ölçülerek, sağlık sistemine dahil ediliyor. Bu hastalık çok hızlı yayılıyor. İlçelerimizde de kent girişlerine ateş ölçerler vasıtasıyla vatandaşlarımıza bu hizmeti vereceğiz.”

GENÇLER BÜYÜKŞEHİR’İN EĞİTİM FAALİYETLERİNDEN FAYDALANACAK

GASMEK’in faaliyetlerine değinen Şahin,“Gençlerimize etüt merkezleri kurmuş, üniversiteye buralarda hazırlanıyorlardı. Mezun olan çocuklarımız için uzaktan eğitim alacağı, en iyi hocalara ulaşabileceği bir sistemin lansmanını yapmıştık. Bizim için önemli bir çalışmaydı. Şu günlerde bizler bunun ihtiyacını gördük ve kapsamını genişlettik. Sınava girecek olanlar bu sisteme girmek isterlerse erişim olanağı sağladık. Kazanan öğrencilerle konuştuğumuzda deneme sınavlarımızın kalitesinden söz ettiler. Bizlerde bundan bütün gençlerimizin bu dönemde yararlanabilmesi için, Milli Eğitim Bakanlığı’yla da ortak çalışarak gençlerin hepsine açtık.”

GÖNÜL SEFERBERLİĞİ KAMPANYASI, BİRİNCİ SIRADA YER ALDI

Gönül Seferberliği kampanyasına değinen Şahin, “Sosyal medyada ‘Gönül Seferberliği’ kampanyası başlatarak çalışmaları bütün şehre yaymaya çalıştık ve Türkiye gündeminde Trend Topic (TT) oldu, birinci sıraya yerleşti. Burada yaptığımız çalışmalar ve giden bilgilere merkezde çok güven var. Söylediğimiz şeyler hemen çıkıyor ve karşılık buluyor. Bu işin şifa boyutunda da bağışıklık sistemi çok önemli ve bunun kuvvetlenmesi lazım. Her ilçemize ait özel ürünler sadece lezzet değil, bağışıklık sisteminin güçlenmesi için çok önemli bir yere sahip. Sarımsak, nar ekşisi, tahıl ve daha birçok ürün vücut için yararları bileşenler içeriyor.”

GAZİANTEP VE DİĞER ŞEHİRLERİN TALEPLERİ KARŞILANACAK

Maske konusunda açıklamalarını sürdüren Şahin, “Bir Organize Sanayi Şehriyiz. Kumaş üretme sorunumuz yok. Tıbbi Maskelerin üretimine uygun makineler bulunuyor. Sayın Valimiz ile birlikte çalıştık, bu noktada meslek liselerimiz devreye girdi. Tıbbi Maskelerin yapışkanlarını ve lastiklerini biz dikiyoruz. Çok iyi yetişmiş eğitici ekibimiz var. Gaziantep’in ihtiyacı olan tüm maskeleri dikebiliriz. Bu konuda bizden talepler var. Sanayi ve Sağlık Bakanlıkları bizden destek bekliyor. Kumaş ürettiğimiz miktarda, tulum, maske üretmek için de Valimiz ile bir araya gelindi. Diğer şehirlerin de taleplerinin karşılanması noktasında çalışmalara başladık.”

“DÜŞÜK RİSK ALTINDAYIZ”

Gaziantep’te Koronavirüs vakası olup olmadığını sorulması üzerine konuşan Şahin, “Her ilimizde pozitif Koronavirüs vakası var. Pozitif vakaların yüzde 80'i yurt dışı bağlantılı. Yüzde 20'si ise onların temas çevresinden kaynaklanıyor. Tır şoförlerimizin hepsini karantinaya aldık. Özellikle İran’dan gelen şoför arkadaşlarımız karantinası için çok sıkı çalıştık. Riskleri azaltmak için en büyük tedbirler alındı, o yüzden düşük risk altındayız. Koronavirüs’e karşı mücadelede, sürdürülebilirlik çok önemli” açıklamasında bulundu.

S.ÖZTÜRK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.