Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

TANZİM  SATIŞLARI 

Üç ilde uygulanan TANZİM satışlarının direk olarak ÜRETİCİDEN-TÜKETİYE sonuçları müşteri memnuniyeti ve FAHİŞ fiatları nasıl geri çektiği görüldü. 

Şehrimiz  Samsun’ dada bu beklenti var. Ama yöneticiler her işte oldugu gibi hep TEMKİNLİ , BEKLENTİLİ, de. NEYİ BEKLEDİKLERİ MERAK KONUSUDUR. 

Seçim arifesinde, ÇOĞUNLUK OLAN HALKA BÖYLE BİR HİZMETİ GETİRMEYEREK KİMİ MEMNUN EDECEKLER. Şehrimizde bu işlerle ilgili, BİRİNCİ DERECEDE SORUMLU OLARAK GÖRÜLEN, BAKKAL LAR CEMİYETİ  VAR.PAZAR ESNAFI ODASI VAR. Bunlar  ne yapar diye SORĞULADIĞIMIZDA, Böyle zamanlarda SİPERİN EN KUYDU YERİNDE MEVZİLENEN ASKER GİBİ. Savaş bittimi ininden çıkıp, Biz de orada çarpıştık diyenler gibi. 

25 sene evvel, 12 BİN üyesi olan bu cemiyet ne iş yapar, Bir o kadar üyesi bulunan Pazar esnafları odası, Ne iş Yapar. Biri ; Gazetelere, yetkililerden SAYGI BEKLİYORUZ beyanını vererek, SAYGI GÖRMEDİĞİNİ ifade ederken, Hiç kendini soğrulamadan, ENPATİ yapmadan böyle bir ifadede bulunması, Kendini bilmemezlikten  başka bir şey değildir. Oda olarak bu güne kadar ne yaptın ki, Bundan böyle yapacaksın. AVM lerin çogalması kimin hüneri. Pazarcılar odası iyi de. Odadamı cemiyetlik yapılıyor. SAHADA ve İCRAATTA Niye yoklar?

TEFECİLERİN-KARABORSACILARIN-İSTİFÇİLERİN KOL GEZDİĞİ BU PİYASADA SİZ NİYE YOKSUNUZ. HALLERDE BU İŞLERE ORTAK ÇALIŞAN KOMİSYONCULARIN OYUNUNU YILLARDIR GÖRMÜYORMUYORMUSUNUZ. HALKIN SOYULMASI, ÜLKE EKONOMİSİNE DARBE YAPILMASINDA SİZ NEREDESİNİZ. HİÇ BİR RİZKE GİRMEDEN, SADECE AİDAT TOPLAMAK, BİR TABELA ALTINDA BİZ ODAYIZ DEMEK YETMİYOR. YER ÇEKİŞMELERİNDE RANT ELDE ETMEK HEDEFİNİZ OLMAMALI. BU KADAR PAREKENDE SATICININ BULUNDUĞU YERLERDE, BAŞ OLANLARIN UFKU GENİŞ OLMALI. MİLLETİ UYUTMAK DEĞİL, UYARICI OLUNMALIDIR.  

dursen-001.jpg

Marketler niye panik ediyor. DOLAR bahanesi ile, her mala bindirdikleri FİYAT artışına rağmen, DOLARIN DÜŞMÜŞ olmasına rağmen, HALA ZAMLI FİYATLARA takılıp kalmaları, SOYĞUN olarak nitelendirilen bir eylem içinde bulunmaları elbette ki ADALETSİZLİKTİR.DEVLET’in bu işlere MEŞRU MÜDAHALESİ halkımızın yararınadır. Buna ses çıkarmayan yetkili yerlerdeki YÖNETİCİLER AYNI YOLSUZLUGU YAPAN LAR KADAR MES’UL VE SORUMLUDUR. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR