Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

ÖLÇÜLER ve İŞLER (9)

(ALLAH’A SECDE EDEN, HAK YOLUNDA CAN VERMEYİ, ŞEHİTLİK OLARAK KABUL EDEN, KAHRAMAN ORDUMUZ, ŞEYTANA TESLİM OLMUŞ, O SAPIK YOLDA GEBERİP , LEŞ OLAN  SATILMIŞLARI ÇİL YAVRUSU GİBİ DAĞITAN , ŞANI YÜCE  ALLAH’IN SON ORDUSU ZAFERLERİN KUTLU OLSUN. )

Bundan sonra Resurullah (sav) Efendimiz İblis’e şöyle buyurdu. “Ya Ebamürre, acaba senin bir tövbe etmen ve Allah’a dönmen mümkün değil mi? Cennete girmene kefil olurum. Söz veririm”.

 

Bunun üzerine İblis şöyle dedi; Ya Resurullah, iş verilen hükme göre oldu. Kararı yazan kalem de kurudu. Kıyamete kadar olacak işler olacaktır. Seni Peygamberlerin efendisi kılan, Cennet ehlinin hatibi eyleyen ve seni halkı içinden seçen ve halkı arasında bir gözde yapan, beni de şakilerin efendisi kılan ve Cehennem ehlinin hatibi eyleyen Allah’tır ve o bütün noksan sıfatlardan münehzehtir.

 

 İblis, cümlelerini şöyle tamamladı, - İşte, bu söylediklerim sana son sözümdür ve bütün söylediklerimi doğru söyledim. Evvel, ahir, zahir, batın âlemlerin Rabbi olan Allah’a hamd olsun. Efendimiz Muhammed Nebiye Allah salât eylesin, keza onun âline de ashabına da. . . Âmin. Bütün Peygamberlere selam, Âlemlerin Rabbi olan, Allah’a da, tekrar hamd olsun.

İle hadisin bu bölümünü tamamlarken, Muhammed, b. Vasi hazretlerinin

 

” Ey Allah’ım, Sen bize ayıbımızı bilen, gerek kendisi, gerekse kabilesi bizim tarafımızdan görülmediği halde bizi gören bir düşmanı musallat kılmışsın.

 

 Ey Allahım ! Sen o şeytanı rahmetinden ümitsiz, affından nasipsiz kıldığın gibi, onu bizden de ümitsiz kıl. Onunla rahmetinin arasını uzaklaştırdığın gibi bizimle onun arasını da uzaklaştır. Muhakkak sen her şeye kadirsin. Âmin.

Duası ile bu bölümü tamamlarken, konu ile ilgili diğer anlatımları gelecek yazılarımda sunacağım. . .

Devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR