Durdurulamaz Fırtına

İstanbul’da haftanın galası… Bir tarafta düşme hattında yer alan son şampiyon Medipol Başakşehir, öbür yanda son haftalarda kazandığı maçlarla zirve yarışına ortak olan Trabzonspor. İki takımda da o kadar eksik var ki say say bitmiyor. Ev sahibinde çoğu asıl kadrodan olmak üzere 10, deplasman ekibinde ilk 11’den yedi oyuncu yok!

Aykut Kocaman’ın imzasından sonra yükselişe geçmesi beklenen ev sahibi, bugüne kadar hayal kırıklığı yaratmış durumda. Son şampiyonun hücumunda kilit rol oynayan Visca’yla bu sezon bazı maçlarda fark yaratan Chadli’nin yokluğunda sahaya çıkan 11, yetenek açısından oldukça sınırlı gözüküyor. As eldivenlerin olmadığı günde rakip kaleyi ne kadar zorlayabilecekleri merak konusu…

Karadeniz temsilcisinde korona olan Uğurcan ve Erce’nin yokluğunda genç Kağan üç direk arasını bekleyecek. Abdullah Avcı’nın gelişinden sonra kanatlanan bordo-mavililerin çilingirlerinden Nwakaeme kart cezalısı durumda. Sol bek Marlon’un yerine genç Faruk Can da ilk kez şans bulacak. İlk kez 11’de sahne alan Yunus’un durumu merak ediledursun, gözler attığı gollerle üst üste galibiyetler getiren yeni transfer Bakasetas’ta olacak.

Kontrollü başladı mücadele. Bu kadar eksiğin olduğu günde ne beklenirdi ki… Duran topların öneminin daha da arttığı bir maç izliyorduk. 25’te gelişen ilk ciddi akında Ekuban’ın pasıyla savunmanın arkasına sarkan Yunus, kaleci Mert’i geçse de dar açıdan topu iyi kullanamıyordu. Sakatlanan Deniz’in sahada kalmak için ısrarı dikkat çekiyordu. Sonunda kanat oyuncusu sedyeyle çıkmış, onun yerine devrenin sonunda Gulbrandsen girmişti.

İkinci yarıda Junior Fernandes’in yerine Demba Ba oyundaydı. Kocaman sahaya bir forvet daha atsa da takımı koca 45 dakikada pek hücum yapmamıştı. 63’te Yunus-Bakasetas ortaklığı şıktı. Yunan maestronun vuruşu savunmaya takılmıştı.

80’de oyuna sonradan giren Yusuf Sarı kendi sahasından aldığı topu ağlarla buluşturarak tatsız tuzsuz maça renk getiriyordu. 86’da gelişen kontrada Başakşehir’in yeni transferi Ndayishmiye bir değil, iki defa çizgiden top çıkararak takımını oyunda tutmuştu. Uzatmalarda genç Kağan müthiş kurtarmış, Rafael ikinci sarıdan atılmıştı. Halil Umut Meler’in son düdüğü çaldığında, 2015’ten bu yana Başakşehir’i yenemeyen Trabzonspor sonunda şeytanın bacağını kırıyordu.

İlk isabetli şutu 66. dakikada gördüğümüz bir karşılaşma geride kaldı. Üç kalecisi olmayan rakibe karşı hücum yaptırmayan Kocaman, şapkayı önüne koymalı sanki. Bugünkü anlayış tam manasıyla fiyaskoydu. Bu gidiş devam ederse, tarihte şampiyon oldukları sezonun ertesinde küme düşen sayılı takımdan biri olarak anılacaklar. Deplasman ekibine gelince… Sanki bir puana razı oldukları günde Sarı’nın solosuyla altın buldular. Yine tek golle üç puanı alan bordo-mavililerde gözler, artık haftaya oynayacakları Fenerbahçe mücadelesine çevrilmiş durumda. O gün de kazanırlarsa, zirveye bir ortak daha gelecek. Hem de gümbür gümbür gelen bir ortak!

Dipnot: Bu arada gazetemiz yeni bir kampanyaya başlamış durumda. Abone olmayı unutmayın.