‘’liyakat’’  kelimesinin göreve uygun olan, hak eden ve göreve ehil olan kişi manası taşıdığını ifade eden CHP Merkez İlçe Başkanı Alaaddin Duran, KOSGEB İl Müdürlüğüne yapılan alımla ilgili şu soruları yöneltti:

1-Kosgeb’te hangi birimlere personel alınmıştır. Bu birimler dikkate alındığında bu iki AK Partili şahıs hangi alanda lisans veya ön lisans yapmıştır. Eğitim alanları ile görev alanları uyumlu mudur?
2-Kosgeb bünyesinde personel alımı ilana çıkmış mıdır, kaç kişi başvurmuştur, diğer başvuranlar kimlerdir?

3-AK Parti ile İlişkili olan bu iki şahısın KPSS puanı kaçtır? Diğer başvuranların puanları kaçtır?

Üç sorunun net ve açık bir dil ile cevaplandığı takdirde liyakatın olduğunu kabul edeceklerini belirten Duran, aksi durumda yapılanın torpil ve kul hakkı yemek olduğunu kaydetti.
Keskin’in iş bekleyen binlerce gencin aklı ile alay ettiğini dile getiren Duran, “Ülkemizde milyonlarca gencimiz ön lisans, lisans hatta yüksek lisans yapmış olarak işsiz gezmektedir. Kimi iş bulamamakta ve intihara teşebbüs etmektedir.” İfadelerini kullandı. ‘AK Parti Kadın Kolları iş konusunda biraz mahirdir.’ diyen Duran şöyle devam etti:

“Kadın kolları il başkanı da Belediye’ye ait şirketlerden fahiş rakamlarda maaş almaktadır. Keza Belediye’de ‘’Keleş’’ soyadının bolluğu ise liyakatin en bariz kanıtıdır. Sayın başkanım ısrarla bütün bunları görmüyorsunuz, duymuyorsunuz ve konuşmuyorsunuz. CHP olarak size sesi ulaşmayanların sesi olmaya çalışıyoruz, olmaya da devam edeceğiz. Biliyoruz ki ilahi bir mahkeme var, İlahi bir hakim var. Halkımızın da bu vebale ortak olmamasını diliyorum.”

Haber:Y.SEVER