MENÜ

Duran top kazandırır!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maçın kaderini büyük ölçüde Ersun Yanal’ın seçeceği maç stratejisi belirleyecek. Galatasaray, Hamza Hamzaoğlu yönetiminde neredeyse bir kontratak takımına dönüştü. Baskı kurduğu bölümlerde değil, rakip üzerine gelirken kazanıyor. Bunun zirvesi Kasımpaşa maçıydı. Baskılı oyunda 2-0 geriye düşüp, ikinci yarıda Kasımpaşa baskıyı artırdığı ve maçın tamamen Galatasaray kalesi çevresinde oynandığı bölümde 15 dakikada skoru 3-2’ye getirdiler.

Daha dengeli strateji

Bir de maçın son bölümlerinde yaşanan düşüş var tabii. Eğer Ersun Yanal bir baskı oyunuyla maçı forse ederse, problemli savunma çok açık verecektir. Bu yüzden Yanal’ın daha dengeli bir stratejiyle oynamasını bekliyorum. İlk maçta olduğu gibi duran topların öncelikli olduğu bir oyun olacaktır. İki takım da hızlı hücumu set hücumundan daha iyi yapıyor. Bunu maçın başından itibaren tutturan taraf, maçta istediğini alır.Ligin en kolay gol yiyen ve Bursa’dan sonra en kolay gol atan iki ekibi sahada olacak. Ancak bu durumun farkında olan iki hocanın hamleleriyle kısır bir skor ortaya çıkabilir.

Bir tek Selçuk yetmez

Trabzonspor, Selçuk’u erken pres altına alıp oyun kurulumunu engellemek isteyecektir. Bu durumda Sneijder, Yasin ve Bruma’nın daha fazla inisiyatif alıp, kaptanı oyun kurulumunda rahatlatması zaruri. Bunu yaparlarsa Trabzon’un orta saha baskısını kırıp eksik yakalayabilirler. Bu maçta sadece Selçuk yetmez.

Trabzon’un solu sorunlu

Trabzonspor açısından en büyük zorluk, Erkan Zengin ve Musa Nizam kanadının iki yönlü kullanımı. Erkan’ın standart performansı yetmez. Hem topu tutma hem de savunmaya yardım açısından kendi standardının üzerine çıkmalı. Yoksa burası, Galatasaray açısından çok yararlı bir yol olur.

YORUM YAZ