Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 17 Temmuz 2018, Salı 09:16 tarihinde eklendi. 984 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Durak Mahallesi Kadınları kahvaltıda buluştu

Lüleburgaz Belediyesi ile Lüleburgaz Mahalle Muhtarlıkları tarafından ortak organize edilen kahvaltı sofrası etkinlikleri Durak Mahallesi kadınlarını buluşturan etkinlikle devam etti.
Durak Mahallesi Kadınları kahvaltıda buluştu  

Lüleburgaz Belediyesi ile Mahalle Muhtarlıkları tarafından ortak organize edilen ‘Mutlu Kadın, Mutlu Aile, Mutlu Kent’ projesi kapsamında düzenlenen kahvaltı sofrası etkinlikleri 16 Temmuz 2018 pazartesi günü Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde (LYKA) Durak Mahallesi sakinlerini buluşturan etkinlikle devam etti.  Durak Mahallesi Muhtarı Ahmet Sezer ile birlikte kahvaltı sofrası etkinliğine katılan Durak Mahallesi’nde ikamet eden kadınlar kahvaltı etkinliğine katıldı. Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli ile belediye personelini Durak Mahallesi kadınlarıyla buluşturan etkinlikte, kahvaltıların yapılmasının ardından Belediye Başkanı Gerenli bir konuşma gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Murat Gerenli ‘’ Toplumların ilerlemesi, mutluluğu ve refahı kadını ve genci ile beraber hepsinin eşit yurttaşlar olarak sosyal ve ekonomik hayatın içinde olmasıyla mümkün olabilir. Ancak maalesef ülkemizde bugüne kadar yaşanan eşitsizlikler, adaletsizlikler yüzünden kadının toplumda hak ettiği yeri alamadığı için bizler Lüleburgaz’da bir çoban ateşi yakalım dedik ve 2016 yılını kadın yılı ilan ettik. İçinde bulunduğunuz, size ait olan bu mekânda o günün düşünceleri ile oluşmuş bir tesistir. Hepinizin bu tesisten olabildiğince yararlanabilmesini diliyorum.’’ dedi. Etkinlikte daha sonra mahalle sakinleri istek ve şikâyetlerini dile getirdiler. Durak Mahallesi sakini Deniz Karakurt yollarının bozuk olduğundan ve sokak köpeklerinin çokluğundan duyduğu şikâyeti dile getirdi. Atık sorunundan şikâyetçi olan Karakurt atık konteynırı ve oyun parkı istediğini belirtti. Durak Mahallesinden Birgül Parlak ise Lüleburgaz’a gelmeden önce astım hastası olduğunu fakat Ergene Nehri’nden dolayı sağlıksız hava soluduklarını ve astım hastalığının arttığını söyledi.

“Kadın üretmelidir”

Durak Mahallesi sakini Ayşe Çelik kanalizasyon sorunu olduğunu söylerken Berfin Taşkın ise mahallelerinde kötü koku oluşumundan duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Durak mahallesi kadınlarının şikâyetlerini dile getirmelerinin ardından Avukat ve Kadın Hakları Savunucusu Altın Mimir kadınların sorunu, kadının toplumdaki yeri, kadın hakları ve kadın-erkek eşitliği konularını işlediği konuşmasını gerçekleştirdi. Mimir ‘’Kadının yeri evi, mutfağı değildir. Kadın üretmelidir’’ dedi.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek