Dünyayı Değiştirebilir misiniz?

Üyelerin gönüllülük ilkesiyle çalıştığı, kültürel, ekolojik, sosyal çalışmalar yapan bir felsefi hareket olan Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Karşıyaka Şubesi, 2 Şubat’ta Karşıyakalılar için tanıtım konferansı düzenliyor.  

01 Şubat 2017 - 11:00

Yaşadığınız hayattan hoşnut değilsiniz, bu şekilde yaşamaya mahkûm olmadığınızı düşünüyorsunuz, dünyayı bulduğumuzdan daha güzel bir duruma getirmek istiyorsunuz, içinizdeki idealist yanı çıkarmak için fırsat kolluyorsunuz, insanlara yardım etmek istiyorsunuz ama nasıl yapacağınızı bilmiyorsusunuz.

Dernek Karşıyaka Şube Başkanı Filiz Kartal, felsefeye ilgisi olanları, yaşama dair sorularına yanıt arayanları, saat 19.30’da başlayacak ücretsiz konferansa davet ediyor.

Daha iyi, güzel, adil bir dünya vizyonuyla çalışmalarını sürdüren derneğin Karşıyaka şube binasında düzenlenecek konferansla ilgili bilgi veren Başkan Kartal, şunları söyledi:

“Adaletsiz gelir dağılımı olduğundan hepimiz sitem ederiz. Dünyadaki yoksulluk ve açlığın nedenini buna bağlarız. Eğer elimizde sihirli bir değnek olsa ve dünyadaki geliri eşit dağıtabilsek, bu durumda yoksulluk bitecek mi?

AYNADA GÖRDÜĞÜN KİM

Şüphesiz aynalar bize kendi fiziksel vücudumuzu gösterir. Aynada göremediğimiz başka bedenlerimiz de olabilir mi? Düşünce bedenimizden ya da duygu bedenimizden haberdar mıyız? Bunları hangi aynalar bize gösterebilir? Felsefe eğitimi bu konuda bize yardımcı olabilir mi? Duygularınızı, düşüncelerinizi tanımanın ve kendinizi mutlu ve yararlı bir bireye dönüştürmenin yöntemlerini mi arıyorsunuz?

NEFES ALMAK YAŞAMAK MIDIR

Bitki, hayvan veya insan olsun, her varlığın ortalama bir yaşam süreci vardır. Bu süreç içinde varlıklar kendi görevlerini yerine getirip, yaşam süreçleri bitince hayati terk ederler. Bu tüm varlıklar için değiştirilemez bir yasadır. İnsan olarak hayatın bize yüklediği görevlerin farkında mıyız? Yaşam süremizde tamamlamamız gereken ödevler var mıdır? Geleceğe aktarmamız gereken bilgiler var mıdır? Yoksa nefes alıp yaşamı tamamlamak, insan için yeterli midir? Kendimiz, hayatımız ve yaşadığımız dünya için bu soruların cevaplarını vermek, hayatımızı daha sağduyulu yaşamak, potansiyelimizin farkına varmak için sizleri 2 Şubat Perşembe günü saat 19.30’da yapacağımız konferansımıza davet ediyoruz. “

Bu haber 1531 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()