Dünyaya resti çekti: Türkiye'ye gelecekler, kimse ültimatom veremez!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransız mevkidaşı ile ortak basın açıklaması düzenledi. Bakan Çavuşoğlu, ABD'nin S-400 mektubuna ilişkin, "S-400'ler Türkiye'ye gelecektir. Türkiye aldığı karardan vazgeçmez." yanıtını verdi.

GİRİŞ 13.06.2019 13:42 GÜNCELLEME 13.06.2019 13:58
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

 

 

Fransa'nın YPG ile yakın iş birliğini doğru bulmuyoruz. Fransa'nın YPG ile iş birliği içinde olması Fransa'ya yakışmaz.

"KİMSE ÜLTİMATOM VEREMEZ, TÜRKİYE ALDIĞI KARARDAN VAZGEÇMEZ"

 

 

Bu mektubun üslubunu kabul etmiyoruz. Hiç kimse Türkiye'ye ültimatom veremez. Türkiye S-400 almıştır, Cumhurbaşkanımız belirtti. S-400'ler Türkiye'ye gelecektir. Türkiye aldığı karardan vazgeçmez. Kısa zamanda bakanımız cevaben mektubunu gönderecektir.

"BU FELAKETTİR"

İdlib'de biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Rejim burada okulları, hastaneleri ve sivilleri hedef alıyor. 200 bin sivil evini terk etmiş durumda. Bu felakettir. Şu anda tam olarak ateşkes sağlandı demek mümkün değil.

"SALDIRILARI SÜRDÜRÜRLERSE GEREKENİ YAPARIZ"

Bu sabah 10'uncu gözlem üssümüze yönelik bir saldırı oldu, 3 askerimiz hafif şekilde bundan etkilendi. Bunun kasıtlı olduğunu düşünüyoruz. Rusya ile bu konu ile ilgili görüşüyoruz. Rejim bu saldırılarını sürdürürse gereğini yapıyoruz. Bundan kimsenin tereddütü olmasın.

Türkiye'de ifade özgürlüğü anayasa garantisi altındadır. Teröre destek vermekle ifade özgürlüğü farklı şeylerdir. Casuslukla suçlanan Can Dündar beş yıl ceza aldığı zaman Türkiye basın özgürlüğü konusunda eleştirildi fakat aynı şeyleri Fransa'da da gördük. Türkiye'de olduğu zaman ifade özürlüğü kapsamına giriyor Fransa'da olduğu zaman güvenlik meselesi oluyor. 

JEAN-YVES LE DRİAN: TÜRKİYE'Yİ DESTEKLİYORUZ

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın açıklamalarından satır başları;

İdlib konusunda bizi kaygılandıran bir durum söz konusu. Biz bu konuda Türkiye'yi destekliyoruz. Ateşkesin İdlib'de sağlanmasını temin etmek zorundayız. Ateşkese müdahale olabilecek her bir adım hepimiz için dramatik sonuçlar doğurabilir. 

Bir üs veya askeri birliğinin Kıbrıs'ta konuşlanması gibi bir öngörümüz olmadı. Rum basını yanılıyor.

YORUMLAR 34
  • HIDIR BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu olaylar açık bir şekilde savaş ilanıdır. Ekonomik ve siyasi Haçlı seferiyle karşı karşıyayız. Bıçak kemiğe dayandı artık veeee inananlar hep kazanır. "Rasulullah’a Mekke de 3 yıl boykot uyguladılar. Müslümanlar açlıktan karnına taş bağladı" Kowboy edasındaki düşmanlarımız çatlasın. SİZE BOYUN EĞEN SİZİN GİBİ OLSUN. İncirliği boşaltın ÇİN'e tahsis edeceğiz !!! (BAKARA 120 : Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır. De ki: Doğru yol, ancak Allah'ın yoludur. SANA GELEN İLİMDEN SONRA ONLARIN ARZULARINA UYACAK OLURSAN, andolsun ki, Allah'tan sana ne bir dost ne de bir yardımcı vardır ...)
    Cevapla
  • ihsan 4 yıl önce Şikayet Et
    herkes haddini bilecek
    Cevapla
  • Ahmet Aktürk 4 yıl önce Şikayet Et
    500 BİN suriyeli avrupaya girmedikçe bu sorun sadece bizim sorunumuz olmaya devam eder tabi bu ilk etapta
    Cevapla
  • Fehmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Simdiye kadar cok pısırık siyasetci gordum hamdolsun reis ile birlikte bunlarin yerini masaya yumruginu vuran sozunu sakinmayan tirkun hakkini savunan dimdik duran siyasetcileromize helal olsun
    Cevapla
  • özmuşlu 4 yıl önce Şikayet Et
    ağzına sağlık sayın bakanım TÜRKİYE böyle dik durdukça inan ki canımızda malımızda bu vatana feda olsun unutulmasın ki bizim bir başka vatanımız yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor