banner94

DÜNYANIN SPORU- SPOR GÜNDEMİ ALEV ALEV

Neredeyse tüm branşlarda,spor gündemi çok yoğun. Futbolda lig heyecanı artmaya başladı, beklenen transferler yapıldı, Avrupa kuraları çekildi, derbiler oynandı.

DÜNYANIN SPORU- SPOR GÜNDEMİ ALEV ALEV

Neredeyse tüm branşlarda,spor gündemi çok yoğun. Futbolda lig heyecanı artmaya başladı, beklenen transferler yapıldı, Avrupa kuraları çekildi, derbiler oynandı.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
02 Eylül 2019 Pazartesi 14:15
282 Okunma
DÜNYANIN SPORU- SPOR GÜNDEMİ ALEV ALEV

Neredeyse tüm branşlarda,spor gündemi çok yoğun. Futbolda lig heyecanı artmaya başladı, beklenen transferler yapıldı, Avrupa kuraları çekildi, derbiler oynandı ve  Milli araya girildi. Basketbolda Dünya kupasına 12 Dev Adam galibiyetle başladı. Voleybol Avrupa Şampiyonasında Milli Takımımız çeyrek finale çıktı. Formula 1’de sezonun 13. Yarışını geride bırakırken, teniste Amerika Açık’ta yıldızların karşılaşması devam etti.

Haftanın maçında Fenerbahçe ve Trabzonspor Kadıköy’de karşılaştı. Maç 1-1 sona erdi. Fenerbahçe maça belki de tarihinde ilk 10 maça girebilecek bir baskıyla başlarken adeta rakibine nefes aldırmadı. Bu baskı golü getirdi ancak yüksek tempoyu koruyamayan sarı lacivertliler farkla bitirebileceği ilk yarıda 1-1 ‘e razı oldu. İlk 3 hafta sonunda en iyi futbolu oynayan iki takımın maçında,  Trabzonspor tecrübesi ile oyuna dengeyi getirirken son anlarda iki takımında beraberliğe razı görüntüsü ile maç sona erdi. Bu sonuçla Fenerbahçe’nin Kadıköy’de Trabzonspor’a yenilmezlik serisi 22 yıla çıkarken, sarı lacivertliler Milli araya 7 puanla girmiş oldu. Eksik kadrosu ile ilk 3 haftada 7 puan iyi görünsede, maçın  ilk 20 dakikasındaki oyun sonrası gelen beraberlik Fenerbahçe taraftarını mutlu etmedi. LuisGustavo’yu kadrosuna katan sarı laciverliler, Emre-Gustavo-Kruse üçlüsüyle lig standartının üstüne çıktı. Maç sonu yaşanan centilmence görüntüler ise özlediğimiz görüntülerdi.

Galatasaray uzun yıllar unutulmayacak maçta, Kayserispor’udeplasmanda 99. Dakikada attığı golle 3-2 yendi ve bu sezon ilk galibiyetini aldı. Maçta 3’ü Kayserispor’a 1’i Galatasaray’a olmak üzere 4 kırmızı kart çıktı. Galatasaray böylece 3 maçta 3 kırmızı kart gördü. Oyun olarak önceki haftalardan çok farklı bir oyun sergilemeyen sarı kırmızılılar aldığı 3 puanla Milli araya moralli girmeyi başardı. Uzun zamandır beklenen transfer Falcao’ya sonunda kavuşan Galatasaray, oyun tarzını değiştirirse, takımın ruhsuz görüntüsü bir anda değişebilir. Falcao gol atmasa dahi sahada durması, yapacağı boş koşularla açacağı alanlar ile kanatlarında gol sayısını artıracaktır. 6-8 numaralarda etkili oynar ve içe koşular başlarsa Falcao etkisini o zaman görürüz. Galatasaray Falcao dışında Andone ve MarioLemina’yı da kadrosuna kattı. Maç sonu geçen sezonu 3 kupayla kapatan Fatih Terim’in geçen sene amatör şekilde örgütlenme vardı çıkışı, 400. Lig maçında, bu sezon oynanan kötü futbolu tecrübesi ile gündemden uzak tutmasını sağladı.

Beşiktaş evinde Çaykur Rizespor’la 1-1 berabere kaldı. 3 maçta 1 yenilgi, 1 galibiyet, 1 beraberlik alan siyah beyazlar için 3 maçta da benim yorumum değişmedi. Beşiktaş’ın oyun planını hakkaten anlamak, yorumlamak zor. Etkili değiller, çok kötü de oynamıyorlar ancak Avcı’nın ortaya koymak istediği taktik ve disiplinden çok uzaklar. Temel sebebi ise kadro yetersizliği, yapılamayan takviyeler.

Ankaragücü deplasmanda Kasımpaşa’yı 1-0 yendi ve ilk 3 puanını aldı. İlk üç haftayı 2 beraberlik 1 galibiyetle geçen temsilcimiz, Milli araya 6. Sırada moralli girdi. Gençlerbirliği ise 3 maç üst üste kaybetti ve ligin dibinden kurtulamadı.

Premier Lig’de Kuzey Londra derbisi yaşadık. Tottenham - Arsenal karşılaşması 2-2 sona erdi. Maç öyle tempolu ve öyle güzel bir futbola sahne oldu ki Premier Lig’in üst düzey seviyesi bir kez daha ortaya çıktı.

Bu hafta bir derbi de İtalya’daydı. Roma derbisinde Lazio ve Roma 1-1 berabere kaldı.

İspanya’da Barcelona 3 hafta sonunda 4 puanda kalırken Real Madrid ise 5 puan toplayabildi. La Liga’daAtletico Madrid 9 puanla zirvede.

Dünya Basketbol Şampiyonasına iyi başladık. İlk maçta Japonya ile karşılaşan millilerimiz maçı baştan sona üstün götürdü ve 86-67 kazandı. Gün aşırı maç yapacak olan millilerimizin inşallah haftaya üst turlarda oluşunu yorumlarız. Ersan ve Furkan’ın etkili oyununa Melih dış şutlarıyla katkı sağlayınca galibiyet geldi. Bu oyun Amerika’ya belki yetmez ancak Çekya galibiyetiyle gruptan çıkacağımızı düşünüyorum.

Avrupa Voleybol Şampiyonasında Filenin Sultanları Hırvatistan’ı 3-2 yendi ve çeyrek finalde Hollanda’nın rakibi oldu. 4 Eylül Çarşamba Ankara’daki maçta millilerimizin rahat bir galibiyet alacağını düşünüyorum.

Formula 1 ‘de sezonun 13. Yarışı Belçika GP’de kazanan Ferrari sürücüsü Leclerc oldu. Pole pozisyonunda başladığı yarışı kazanmayı başaran pilot sezonun ilk galibiyetini aldı.

Teniste ise sezonun son Grand Slami Amerika Açık’ta favori isimler ilerlerken final maçlarının heyecanı şimdiden tenis severleri sardı.

HAFTANIN SÜRPRİZİ

Haftanın sürprizi lige 3’te 3 ile başlayan Alanyaspor. Bu hafta ligin formda ekibi Yeni Malatyaspor’udeplasmanda 3-2 yenen Erol Bulut’un ekibi ligin zirvesinde ve tek 3’te 3 yapan takım.

HAFTANIN OLAYI

Avrupa temsilcilerimizin grup kuraları çekilirken, Şampiyonlar Ligindeki temsilcimiz Galatasaray’ın rakipleri PSG, Real Madrid ve Club Brugge oldu. UEFA’da ise Beşiktaş, Başakşehir ve Trabzonspor’un gruplarının kolay olmayacağını düşünüyorum. Ülke puanımızın kritik duruma geldiği bu senede temsilcilerimizin alacağı puanlar çok önemli.

İNENLER

Beşiktaş

Barcelona

Real Madrid

Gençlerbirliği

ÇIKANLAR

Alanyaspor

Çaykur Rizespor

Atletico Madrid

Abraham (Chelsea)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26