banner94

DÜNYANIN SPORU BAŞLADI

Yiğit ışık yeni yazısı

DÜNYANIN SPORU BAŞLADI

Yiğit ışık yeni yazısı

uğur demirbaş
uğur demirbaş
19 Ağustos 2019 Pazartesi 09:54
384 Okunma
DÜNYANIN SPORU BAŞLADI

Dünyanın Sporu 2019-2020 spor sezonlarıyla 2. Sezonuna başlıyor. Futbolda oyun kuralları değişti ve sezonlar başladı. Süper Lig sürprizlerle başlarken, 3 büyükler taraftarlarının istediği transferleri ilk haftaya yetiştiremedi. Dünyanın en iyi ligi, premier lig, kalitesine yakışan şekilde başlarken, Basketbolda ise gündem 31 Ağustos’ta başlayacak olan Dünya Kupası!

Süper Ligde sezon iki şampiyonun karşılaşması ile başladı. Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Galatasaray, ligin yeni ekibi 1. Lig şampiyonu Yukatel Denizlispor’a konuk oldu. Karşılaşmayı 2-0 ev sahibi ekip kazanırken, son şampiyon Galatasaray tam 7 sezon sonra lige mağlubiyetle başlamış oldu. 29. Dakikada Selçuk İnan’la penaltı vuruşundan yararlanamayan Galatasaray’da Marcao ilk yarıda gördüğü kırmızı kartla sezonun ilk kırmızı kartını gören oyuncu oldu. Galatasaray’da ilk dikkat çeken plansız ve ne yapacağını bilmeyen oyuncu topluluğu oldu. Jimmy’nin sağda oynaması nedeniyle maça sol kanatta başlayan Babel hem bu nedenle etkisiz kaldı, hem de kanattan daha çok, içeri girmesi oyunu etkiledi.  Belhanda maçta son derece etkisizdi. Seri ve Selçuk iyi bir ikili olmadığını gösterdi. Buraya yapılan Nzonzitransferinin nokta atışı üst düzey transfer olduğunu düşünüyorum. Haftalardır gündemde olan Falcao transferi de bitirildiğinde Galatasaray’ın kadrosu lig için son derece yeterli olacaktır. Ancak şampiyonlar ligi için üst düzey kadro değil takım olmak gerekir. Çok uzun bir maratona başladık ancak sarı kırmızılı ekibin görüntüsü ilk haftada Şampiyonlar Ligi seviyesinden çok uzak.

Beşiktaş ise bence son yılların en kötü sonuç alacağı sezonuna girdi. DG Sivasspor’a deplasmanda 3-0 yenilen Kara Kartal son derece kötü oyun sergilerken, bunun temel nedeni kadro yetersizliğidir. Sezona Abdullah Avcı yönetiminde giren Beşiktaş, eskiyen kadrosunu güçlendiremedi. Bu eskiyen kadronun yıllarca alıştığı Şenol Güneş futbolundan Avcı futboluna kolay geçebileceğini mümkün görmüyorum. Şöyle ki örneğin Fenerbahçe’deki sezonlarından beri sol bekten dip çizgiye kadar açık oyunu seven Caner, stoperler açıldığında ya da çıktığında içeri yardım etmesi mümkün değil. Aynı şekilde Queresma’nın saatli bomba oluşu, Medel’in tek ön liberoolamayacak olması, şimdilik Burak ve Karius’un yokluğu gibi bir sürü sorunla, Beşiktaş’ın bu sezon başarılı olacağını sanmıyorum. Yeni transfer stoper Victor Ruiz’i ise beğendim. Transfer sezonunun sonu yaklaşırken, Beşiktaş’ın ciddi transferler yapıp, Abdullah Avcı’nın Başakşehir’deki oyun anlayışını Beşiktaş’ta sergilemesinin mümkün olmayacağınıbilmesi ve sorumluluklarının arasında artık taraftarında olması bu sezonu Beşiktaş için geçiş senesi olacağını gösteriyor. Umarım yanılırım ama Abdullah Avcı Beşiktaş birlikteliğinin çok uzun süreceğini tahmin etmiyorum.

Sezonu Beşiktaş’ın önünde bitireceğini düşündüğüm Trabzonspor, deplasmanda Kasımpaşa ile 1-1 berabere kaldı. Trabzonspor’un transferleri çok iyi. Geçen sezondan yakaladığı yükselen ivmesi ile bu sezon başarılı geçirip, yarışın içerisinde sürekli olacağını tahmin ediyorum.

Bu sezon Ankaramızın iki takımla ligde temsil edilmesi mutluluk verici.  Ankaragücü ve Gençlerbirliği lige istedikleri gibi başlayamasa da, inşallah ligi çok iyi yerlerde bitireceklerdir. Gençlerbirliği ilk haftayı evinde 1-0 Rizespor mağlubiyetiyle kapatırken, Ankaragücü deplasmandaKonyaspor ile golsüz berabere kaldı. Sezon başı hazırlık döneminde gerek başkanlık seçimi gerekse transferler açısından zor bir dönem geçiren Ankaragücü’nün ve Gençlerbirliği için gerçekçi hedef 8-12 olmalı gibi duruyor.

Premier Lig de ikinci haftayı geride bıraktık. Liverpool ve Arsenal kayıpsız giderken, son şampiyon City bu hafta Tottenham ile 2-2 berabere kaldı. Dünyanın en iyi liginde bu sezon benim dikkat çekeceğim takım Brighton. Yaptığı iyi transferlerle sezona iyi başlayan Brighton’ın ligin lokomotif ekiplerinin ardından kendine 6-8 civarı bir yerde bitirirse şaşırmam.

BundesLiga’da  Bayern Münih puan kaybıyla sezona girerken Dortmund 5-1 Augsburg galibiyetiyle lige başladı. 

La Liga’da Messi’nin yokluğunda Barcelona deplasmanda Athletic Bilbao’ya 1-0 yenildi.Bu maçta, Bilbao’nun emektar yıldızı Aduriz son derce şık bir gole imza attı. Real Madrid ise deplasmanda Celta Vigo’yu 3-1 yendi ve lige galibiyetle başladı.

Basketbolda gündem 31 Ağustos- 15 Eylül arası Çin’de düzenlenecek Dünya Şampiyonası. 12 Dev Adam turnuvada E grubunda, ABD, Çekya ve Japonya ile mücadele edecek. Turnuva öncesi ilk 4 hazırlık maçını kazanan Millilerimiz, Atina’da düzenlenen Akropolis turnuvasında ise Sırbistan ve Yunanistan’dan fark yerken, son maçında İtalya’yı mağlup etmeyi başardı. Dünya Kupası için seviyemizin yeterli olmadığını düşünüyorum. Cedi ve Ersan önderliğinde, hazırlık maçlarında çoğu zaman iyi oyun sergiledik ancak bu oyunun Dünya Kupasına yetmez, daha fazlası gerekir.

HAFTANIN OLAYI

Avrupa’da süper kupa finalinde Liverpool ile Chelseaİstanbul’da karşılaştı.  2-2 biten 120 dakika sonunda penaltılar sonucu Liverpool, İstanbul’da bir kupa daha kaldırdı. 

HAFTANIN SÜRPRİZİ

Galatasaray ve Beşiktaş’ın lige birbirlerinden kötü başlamaları.

İNENLER 

Chelsea

Başakşehir

ÇIKANLAR

Sivasspor

Sörlöth

Son Güncelleme: 19.08.2019 11:43
Anahtar Kelimeler:
Yiğit ışık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
resul 2019-08-19 23:21:18

okul daha başarılı olabilir

Avatar
salih akça 2019-08-19 23:24:41

geziler, programlar ve törenler tamam da bu çocukların geleceği için biraz ders başarısına önem de verilmeli

banner89

banner83

banner26