Bugün saat 14'te açılışı yapılacak olan fuar, 11 Mart'a kadar açık kalacak ve gün içerisinde 10.00 ile 19.00 saatleri arasında gezilebilecek. Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, bu yıl Gaziantep OFM’de 15 bin metrekarelik kapalı alanda gerçekleştirileceğin, fuarda, ulusal ve uluslararası 100’den fazla firmanın stant açacağını bildirdi.

Üretici, satıcı ve uygulayıcı firma olarak fuarda stant açacak firmaların yeni trend ürünlerini tüketici ve profesyonellerle buluşturma imkanına sahip olacağını belirten Başkan Aslan, “Daha önce İstanbul’da gerçekleştirilen Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı’nı bu yıl ilk kez Gaziantep’te gerçekleştiriyoruz. Yerli ve yabancı 100’den fazla firmanın katılımı ile gerçekleştirecek fuarda katılımcı firmalar, yeni trend ürünlerini sergileme imkanı bulacaklar” dedi.

TALEPLERİ KARŞILAMAKTA ZORLANDIK

Başkan Aslan, fuara ilgili sektörlerde faaliyet gösteren firmaların katılım için beklenilenin üzerinde ilgi gösterdiğini dile getirerek, “Fuar alanımızda haftalar öncesinde yer kalmadı ve firmaların taleplerini karşılamakta zorlandık. Gaziantep, Kayseri, İstanbul, Ankara, Konya, Uşak, Adana ve Manisa’nın yanı sıra Almanya ve İran’dan da yabancı firmalar stant açacaklar. Fuarı dünyanın ve Türkiye’nin büyük zemin kaplaması üreticileri, ithalatçıları, ihracatçıları, toptancıları, perakendecileri, sektörün profesyonelleri ile mimarlar, mühendisler, dekoratörler, inşaat firması yöneticileri, fabrikaların, iş merkezlerinin, alışveriş merkezlerinin, otellerin, hastanelerin, eğitim kurumlarının ve askeri tesislerin satın alma yöneticileri ile nitelikli tüketicilerin ziyaret etmesi bekliyoruz.”

ÜLKELERDEN YOĞUN ZİYARETÇİ BEKLİYORUZ

Aslan, Gaziantep’in, coğrafi konumu itibariyle Ortadoğu, Kafkaslar ve Avrupa’daki ülkelerle kolaylıkla ticaret yapılabildiğine dikkat çekerek, “Gaziantep, İran, Irak, Suriye, Lübnan, Ürdün, Filistin, Suudi Arabistan, Kuveyt, Yemen, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Kıbrıs, Libya, Tunus, Azerbaycan, Gürcistan gibi ülkelere çok yakın bir şehir. Ayrıca, Türkmenistan, Kazakistan, Hindistan, Bangladeş, Moldova, Rusya, Ukrayna, Bulgaristan, Kosova, Arnavutluk, Makedonya ve Avrupa’nın tüm ülkelerinden ulaşım çok kolaydır. Bu nedenle fuara adı geçen ülkelerden çok yoğun ziyaretçi bekliyoruz. Katılımcı firmalar, ürünlerini sadece Türkiye pazarına değil, adı geçen ülkelere de pazarlayıp, fuar süresince önemli ticari bağlantılar kurma imkanı bulacaklar" diye konuştu. HABER MERKEZİ