Dünyanın en zengin kadını hayatını kaybetti... Fransız Kozmeti Devi L'Oreal'in sahibi Lillianne Bettencourt 94 yaşında hayata gözlerini yumdu. Bettencourt'nun kızı Françoise Bettencourt Meyers yaptığı açıklamada annesinin uykusunda huzur içinde vefat ettiğini açıkladı.

'ANNEM BUNADI'


Françoise Bettencourt Meyers 2007 yılında annesinin bunadığını söylemiş ve yakın çevresindeki insanların ondan faydalandığını ileri sürmüştü. Bettencourt ise 2012 yılından beri L'Oreal'de aktif olarak rol almıyordu.

walotoon21

DÜNYANIN EN ZENGİN 19. İNSANI


Bettencourt'un vefatının ardından Walmart imparatorluğunun ortaklarından Alice Walton dünyanın en zengin kadını oldu. Bloomberg endeksine göre dünyanın en zengin 19. insanı olan Walton'ın 38.4 milyar dolarlık serveti bulunuyor. Alice Walton'ın abisi Jim ve Rob Walton'ın da servetleri eklendiği zaman ailenin 101.5 milyar dolar serveti bulunuyor.

10 YAŞINDA PİCASSO ALDI


1962 yılında kurulan Walmart'ta Alice Walton hiç görev almadı. Walmart'ta yaşanan asgari ücret tartışmaları sürecinde Alice Walton işçiler tarafından çalışmadan son derece lüks bir hayat yaşamakla eleştiriliyordu.

Walton The New Yorker'a verdiği bir röportajda 10 yaşında aldığı Picasso'nun Mavi Çıplaklık isimli tablosundan şöyle söz ediyor: Koleksiyon yapmak hayatımın önemli bir parçası. Ben bunu seviyorum.

Picasso'nun Mavi Çıplaklık isimli eseri. Picasso'nun Mavi Çıplaklık isimli eseri.


66 yaşındaki Walton'ın koleksiyonunda Norman Rockwell, Andy Warhol ve Georgia O'Keefe gibi isimlerin eserleri bulunuyor.

Walton 1988 yılında Llama Company isimli bir yatırım bankası kurmuştu. Firma 10 sene sonra kapandı. Walton zaman zaman alkollü araç kullanmasıyla da tanınıyor.

Alice Walton'ın 20 milyon dolar değerinde atları da bulunuyor.