Dünyanın en zengin 25 kişisi, Covid-19 salgınında son iki ayda servetlerine 255 milyar dolar ekledi

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg
Facebook CEO’su Mark Zuckerberg © Marcio Jose Sanchez/AP2010
By Rahmi Gunduz
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

Forbes dergisinde yayımlanan bir araştırma, Covid-19 salgını sırasında son iki ay içinde dünyanın en zengin 25 kişisinin servetlerine 255 milyar dolar kattığını ortaya koydu.

REKLAM

Forbes dergisinde yayımlanan bir araştırma, Covid-19 salgını sırasında son iki ay içinde dünyanın en zengin 25 kişisinin servetine 255 milyar dolar eklediğini ortaya koydu.

Araştırmaya göre, ABD’de borsaların 23 Mart’ta en dip seviyeyi görmesinden bu yana derginin en zenginler listesinde yer alanlar, servetlerine servet ekledi.

Zenginler kulübünde servetini en fazla artıran Facebook CEO’su Mark Zuckerberg oldu. Facebook hisseleri, son iki ay içinde yüzde 60 değer kazandı. Bu grubun hisseleri, 31,4 milyar dolarlık artışla 22 Mayıs’ta en yüksek değerine ulaştı.

Kişisel serveti 86,5 milyar dolara ulaşan Zuckerberg, Forbes’in en zenginler 2020 yılı listesinde 7. sıradaki yerinden üç basamak atlayarak 4. sıraya terfi etti.

Amazon ilk sıradaki yerini sağlamlaştırdı

Covid-19 salgını sonrası gelişmelerden en fazla ekonomik fayda sağlayan bir diğer isim ise Amazon’un kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos oldu.

Salgınla birlikte dünyanın dört bir yanında eve teslim posta siparişleri artan Amazon’un hisseleri 23 Mart’tan bu yana yüzde 29 artarken, Bezos servetini yüzde 30 milyar dolar artırıp, 146,9 milyar dolara çıkardı ve dünyanın en zenginleri arasında birinci sıradaki yerini güçlendirdi.

Microsoft kurucusu Bill Gates, son iki ay içinde servetini 11,9 milyar dolar artırarak, 106,5 milyar dolara çıkardı. Fransız LVMH Grubu CEO'su Bernard Arnault, servetini 12,8 milyar dolar artırarak 94,1 milyar dolara çıkarırken, Forbes listesinde 3. sıradaki yerini korudu.

AP Photo
Petrokimya şirketi Reliance'ın sahibi Mukesh AmbaniAP Photo

Asya'nın zenginleri

Çin’de Alibaba’nın ardından, internet üzerinden satışlarda ikinci sırada yer alan Pinduoduo şirketinin CEO’su Colin Zheng Huang, hisselerinin değerini iki misli artırarak, başka bir rekora imza attı. 40 yaşındaki Huang, servetini son iki ayda 17,9 milyar dolar artırarak, 35,6 milyar dolara çıkardı.

Petrokimya şirketi Reliance'ın sahibi Mukesh Ambani, telekomünikasyon alanında kurduğu yan şirkete Facebook’un 5,7 milyar dolarlık yatırım yapmasının ardından Asya’nın en zengin işadamı olma yolundaki yerini sağlamlaştırdı.

Son yatırımların borsada karşılığını bulmasıyla iki ay içinde servetine 20 milyar dolar ekleyen Ambani, toplam 52,7 milyar dolar ile en zenginler listesinde yukarı tırmandı.

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Trump kararnameyi imzaladı: Elimden gelse Twitter'ı kapatırım

Çin, salgını dünyaya duyurmadan iki hafta önce Covid-19 virüsünün haritasını çıkarmış

Covid-19 ilacı diye çamaşır suyu satan aileye hapis cezası verildi