M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Dünya ve Âhiret

Dünya ve Âhiret

İslam’ın temel düsturlarından biri “Bu dünya için burada ne kadar kalacaksan, o kadar; ahiret için, orada ne kadar kalacaksan o kadar çalış” prensibidir. Dünya için hiç çalışmamak olmaz. Çünkü bu fâni dünya bir imtihan yeridir, sınavı kazanmak için çalışmak gerekir. Lakin ebedî kalınacak âhireti unutmak ve çılgınca hep bu geçici dünya için çalışmak büyük bir gaflet ve dengesizliktir. Müslüman o kimsedir ki, dünya vazifelerini, ibadetlerini, hizmetlerini en güzel, mükemmel şekilde yapar olduğu halde ahirete dönüktür. Hep dünyaya dönük olmak ifrattır; dünya vazifelerini tamamen bırakıp sırf ahirete dönük olmak tefrittir. Dünya imtihanının başlıca soruları ve konuları nelerdir: Sahih bir iman sahibi olmak… Başta namaz olmak üzere ibadetleri yerine getirmek… Kur’ana uymak, onun emirlerini yapmak, yasaklarından uzak durmak, öğütlerini tutmak… Peygamberimizi en güzel ve mükemmel örnek kabul edip Sünnetine uymak, yolundan gitmek… Yeryüzünde Allahın şâhitleri olmak… İslam barışını (pax) hakim kılmak için var gücüyle çalışmak…
***
 
Kınıyorum Uyarıyorum
İSLAM’a göre:
Hiçbir haysiyetli koca, karısının göz zinasına mâruz kalmasını istemez ve bundan hoşlanmaz.
Göz zinası nedir?.. Erkeklerin kendi karılarından başkasına şehvetle, zina yapmak arzusuyla, hayvanî duygularla bakması demektir.
 
Göz zinası günahtır.
Dünyada kadınlara ve kızlara en fazla saygı gösteren, onların iffet ve haysiyetlerini koruyan sistem İslam’dır.
İslam, zina edenlere, başlarından evlilik=nikah geçmemişse sopa vurur; evlilik geçmişse recmen idam eder.
Şu hususu da belirteyim: Şeriat ölçülerine göre zinanın isbatı çok zordur.
 
Namuslu bir kadına zina etti iftirasını atan, kazf suçunu işlemiş olur ve bu suçu sabit olursa ona sopa vurulur.
Tesettür sadece İslam’a mahsus değildir. Musevîlikte de, Hıristiyanlıkta da vardır. Tesettür evrenseldir. Örtünmek medeniyettir, çıplaklık bedevilik ve vahşiliktir.
Çarşaf ve peçe konusunda en övgülü yazı, Yakup Kadri’nin 1915’te kaleme aldığı “Çarşafa ve Peçeye Dair” başlıklı yazısıdır.
Yakup kadri bu yazıyı dinî duygularla değil, bir estet olarak kaleme almıştır.
 
Ehl-i Sünnet Müslümanlığında tesettür Kitab, Sünnet, icmâ-i Ümmet ile sabittir, red ve inkar eden dinden çıkar. 
Millî Mücadele (Kurtuluş savaşı) yıllarında “Biz ileride kadınları ve kızları açıp saçağız” demiş olsalardı, millet onları parçalardı.
Devletin, laik sistemin, TC resmî vesikaları vererek, cinsel muameleden KDV ve gelir vergisi alarak; yasal seks köleliğine izin vermesi, kadın haklarına, haysiyetlerine indirilmiş büyük ve öldürücü bir darbedir.
Eş değiştirme partileri büyük günah, büyük ahlaksızlık, rezalet, kepazeliktir. Bunlara göz yumanlar günahkar ve suçludur.
 
Bir adam, başka bir adamın karısıyla zina etse, sonra o adama “senin bende hakların olabilir, onları afvediver” dese, o da helal olsun cevabını verse; zinakar adamın günahı afvolmaz, mağdur kocanın hakkı ortadan kalkmaz.
Zina suçu âmme ve ceza hukuku içindedir. Kocası ve karısı afvetse de zinakar, sopa cezasından veya recmen idamdan kurtulamaz.
İslamdarecm cezası yoktur diyenler yalan söylüyor. Resulullah efendimiz (Salat ve selam olsun ona) iki kişiyi recmen (taşlatarak) idam ettirmiştir.
Âhir zamanda zina, riba, yüksek bina çoğalacaktır.
 
Zina Darülislam’da da, Darülharb’te de, suçtur, günahtır.
Zina yaygınlaşınca nesep güvenliği ortadan kalkar.
Hain bir azınlığın, gençlerine “Bizim dinimizden olan kadınlarla zina etmeyiniz, Türk ve Müslüman kadınlarını kullanabilirsiniz” dediğini duydum.
Son yıllardaki zina patlamasının sebeplerinden biri Pagan dönme medyasının aşırı müstehcen yayınları ve resimleridir.
 
M. Kemal, İnönü, Bayar, askerî rejimler, vesayet sistemi rejimlerinde zina (eksik de olsa) suçtu, Ceza Kanununda zina suçuna verilecek cezalar yazılıydı. Bugünkü son Ceza Kanununda zina suçu ve cezası hiç yoktur.
Müslümanlar zina konusunda gereken nehy-i münker vazifesini yapmazlarsa günahkar olurlar ve gelecek genel bela ve musibetin darbesini yerler.
 
Emr-i mâruf ve nehy-i münker farizasını terk ve tatil eden Müslüman bir toplumun üzerine azab ineceği Muhbir-i Sâdık (Salat ve selam olsun ona) tarafından haber verilmiştir.
Ben zina etmiyorum, zina edenlere karışıp da başımı belaya sokamam diyen gafiller başlarına inebilecek belalara davetiye çıkartmış olur.
Türkiye’mizde cinsel suçlarda, zinada, cinsel sapıklıklarda, taciz ve tecavüzlerde, resmî ve yasal seks köleliğinde, sözde gizli seks köleliğinde büyük patlama yaşanmaktadır. Ülke modern Sodom ve Gomore olmuştur. Bu gidişin sonu iyi değildir. Tarihte birçok toplum azgınlık yüzünden batmış, helak olmuştur. Kötülükleri protesto ediyorum… Kınıyorum… Uyarıyorum… Bu benim vazifemdir, yerine getirmezsem suçlu olurum. Kötülüklere ses çıkartmayıp yan gelip yatarak kendimi tehlikeye atamam.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi