TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya şampiyonu krallar gibi karşılandı

Çek Cumhuriyeti’nde dünya uluslararası 5 bin metre kros yarışmasında dünya şampiyonu olan Ahmet Alkanoğlu Mardin Hava Limanı’nda krallar gibi karşılandı. Milli Atlet Alkanoğlu, “Hedefim her kademede şampiyon olmaktır” dedi

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2016 08:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Dünya şampiyonu krallar gibi karşılandı

ADNAN AVUKA/MARDİN

Mardinli Milli Atlet Ahmet Alkanoğlu, Çek Cumhuriyeti'nin Janske Lazne kentinde yapılan 11. Dünya Yıldızlar Dağ Koşusu'nda dünya birincisi oldu.

Mardin'e dönen Ahmet Alkanoğlu, havalimanında Vali Yardımcısı Tolga Kamil Ersöz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadi Çomaktekin, ailesi, okul ve spor arkadaşları ile öğretmenleri tarafından coşkuyla karşılandı.

Mardin vali yardımcısı Tolga Kamil Ersöz, “Ahmet kardeşimizle ne kadar gurur duysak azdır. Mutluluğumuzdan ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Geçtiğimiz aylarda Mardin’i tekrar dünya gündemine taşıyan değerli bilim adamı Prof.Dr. Aziz Sancar bugünde spor alanında öğrencimiz Ahmet Alkanoğlu Mardin ismini dünya spor alanında taşıdı, çok mutluyuz, ailesini tebrik ediyoruz” diye belirtti.

Mardin Havalimanı'nda anne ve babasının elini öpen dünya şampiyonu Ahmet Alkanoğlu kendisini karşılayan yöneticileri ve arkadaşlarını görünce sevinç gözyaşları döktü. 7 yıldan beri şampiyonluğu düşünerek çalıştığını söyleyen Milli Atlet Alkanoğlu, “Koşarken tek düşündüğüm ülkemin bayrağını dalgalandırmaktı. O kürsü benim hayalimdi, kürsüye çıktım ve hayalimi gerçekleştirdim. Hedefim her kademede şampiyon olmaktır” dedi.

“KOŞU ÇOK ZOR GEÇTİ”

Koşu başlangıcında biraz heyecanlı olduğunu belirten Alkanoğlu, “Koşu çok zor geçti. 16 ülke yüzlerce atlet katıldı. Ülkemin bayrağını, okul müdürümü, öğretmenlerimi, ailem ve Mardin ismini düşünerek koştum. Heyecanlıydım ama 5 bin metre koşarken ilk 2 bin metreden sonra heyecanımı üzerinden attım ve tek düşüncem ülkemizin yüzünü dünyaya tanıtan değerli Savurlu hemşehrimiz büyük insan Prof.Dr. Aziz Sancar’ın Mardin ismini nasıl büyük bir patlama ile yaygınlaştırdıysa bende onu düşünerek koştum, biraz yoruldum ama ülkeme ve memleketime büyük başarı elde ettim çok mutluyum” dedi.

Mardin Gençlik Spor İl Müdürü hadi Çomakteni ise, “Mardin bölgesinde iyi koşucular çıkar Ahmet kardeşimiz herkese örnek olsun, ben geçtiğimiz hafta Mardin de ilk defa atletizmle uğraş veren sporcularımıza çivili ayakkabı aldım atletizm sporun gelişmesi için ciddi anlamda adımlar attık” diye belirtti.

Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Zekariye Atilla, Ahmet Alkanoğlu’nun derslerde de başarılı olduğunu söyledi.

Babası Ekrem Alkanoğlu 8 çocuğunun da sporda başarılı olduğunu belirterek, “Ben de gençliğimde dağ sporunu çok severdim. Çocuklarımı okuttum. Ahmet en küçükleri, ben de leblebi yapma şampiyonuyum. Ailemizde her şeyin en iyisini yapma azmi var. Çok duyguluyum” diye konuştu.

“OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM”

Anne Marufa Alkanoğlu ise, bir annenin alacağı en büyük müjdeyi oğlunun kendisine Çek Cumhuriyeti'nden, iki gündür sevincinden uyuyamadığını söyledi. Anne Alkanoğlu, “Bir annenin çocuğunun dünya şampiyonu olduğunu duyması kadar güzel bir duygu yok. Bana bu duyguyu yaşatan Ahmet oğlumla gurur duyuyorum. Çok mutluyum” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.