Haberler

Dünya Sağlık Örgütü'nden tedirginlik yaratacak aşı açıklaması: Mutasyona karşı etkili olup olmadığını tam olarak bilmiyoruz

Güncelleme:

Dünya Sağlık Örgütü'nün koronavirüs aşısıyla ilgili açıklaması korku yarattı. Aşıların mutasyona karşı etkisini tam olarak bilmediklerini belirten DSÖ, yurt dışı seyahati ve turizmi hareketlendirmek için gündeme getirilen aşı pasaportuna da karşı çıkarak, aşı olanların seyahat kısıtlamalarından muaf tutulmaması gerektiğini açıkladı.

Koronavirüs salgını dünya çapında can almaya devam ederken, salgını bitirmek için aşılama kampanyaları da aralıksız sürüyor. Ülkeler vatandaşlarını aşılarken, salgından etkilenen pek çok sektör de toparlanmak için aşı olanların oranının artmasını bekliyor.

Salgından en çok etkilenen sektörlerden biri turizm. Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, yurt dışına çıkışın anahtarı olması beklenen 'aşı pasaportu' konusunu tartışıyor. Ancak Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) aşı pasaportuyla ilgili kritik bir uyarı geldi.

MUAF TUTULMAMALI

Pek çok ülkenin koronavirüs aşısı olan kişileri karantina ve kısıtlama uygulamalarından muaf tutma planına karşı çıkan DSÖ, aşının virüs ile mutasyonlara karşı etkinliği ve bulaşmayı önlemesiyle ilgili bilinmeyen kritik veriler olduğunu aktardı. Bu nedenle aşı pasaportu verilen kişilerin vakaları düşürmek için uygulanan seyahat kısıtlamalarından muaf tutulmaması gerektiği belirtildi.

İSPANYA VE YUNANİSTAN BASTIRIYOR

Sınırlı sayıda doz bulunduğunu ve aşıya ihtiyacı olan öncelik listesindeki insanların haklarının seyahat edeceklere kaydırılmaması gerektiğini ifade eden DSÖ, "Ulusal otoriteler halk sağlığı önlemlerine öncelik vermeye devam etmelidir" vurgusu yaptı.

Avrupa Birliği üyeleri, yaz sezonunda turizmi canlandırmak için aşı pasaportu konusunu gündemde tutuyor. Geliri turizme bağlı olan AB üyelerinden İspanya ve Yunanistan, aşı pasaportunun resmileşmesi için özellikle bastırıyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Birliği Koronavirüs Haberler

500

Yorumlar (46)

MEMO:

DSÖ KAPATILSIN

23
7
yanıtYanıtla
Hasan:

Sağlıkla alakalı herşey ordan çıkıyor nere kapatıyon kardeşim o olmasa tüm sağlık bilgilerini tekrar yazman lazım sen yazmaya başla istersen 500 seneye anca biter

yanıt0
yanıt3
hakan:

UYNANIN MİLLET OYUN OYNANMAYA DEVAM EDİLİYOR!!

19
1
yanıtYanıtla
AŞISIZ DSÖ:

BU DSÖ FELAKET TELLALLIĞINDAN BAŞKA NE İŞE YAPMIYOR. BİRÇOK ÜLKEDEN DÜNYANIN KAYNAĞINI ALMALARINA RAĞMEN SADECE DEMEÇ VERİP DURUYORLAR HASTALIĞI ÖNLEME, TEDAVİ AŞI GİBİ BİR ÇALIŞMALARI VARMI ŞİMDİYE KADAR DUYMADIM.

17
1
yanıtYanıtla
gökhan:

Yeter ya hu felaket tellallığından başka bir şey yaptığınız yok .

17
1
yanıtYanıtla
BABA:

AŞIYI SATTIR SONRA İŞE YARAMIYOR DE VAY BE

17
1
yanıtYanıtla
Akçabaatlıselçuk:

DSG (Dünyasağlıkörgütü) ne HİÇ BİR MİLLETİN çoğunluğu güvenmemektedir .Bunlar GÜÇLERE HİZMET ETMEKTEDİR .Nasa gibi insanlığa hizmet etmek değil amacı GÜÇLERİN KURDUĞU kişilerin elemanları

15
3
yanıtYanıtla
ali:

0 ilk okul mezunu değilsen ben de bir şey bilmiyorum.

yanıt0
yanıt8
Haha:

Ali ben üniversite mezunuyum bende katılıyorum arkadaşım görüşüne inanmıyorsan diploma fotomu atayim .Ali bey isminin hakkını veremiyorsun aliler güce ve tabuta biat etmez!

yanıt2
yanıt1
TAM KOMEDİ:

ÇİN ÖNCE VİRÜSÜ ÇIKARDI ŞİMDİ İLACINI SATIP ZENGİN OLDU :)

12
4
yanıtYanıtla
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title