Dünya kadınları bu sergide buluştu

Alanya Belediyesi, Alanyalı kadınların yanısıra şehirde yaşayan bütün farklı ülke kadınlarını, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel hazırladığı sergide buluşturdu.

Dünya kadınları bu sergide buluştu

Alanya Belediyesi, Alanyalı kadınların yanısıra şehirde yaşayan bütün farklı ülke kadınlarını, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel hazırladığı sergide buluşturdu.

08 Mart 2018 Perşembe 21:01
Dünya kadınları bu sergide buluştu

 Yerli ve yabancı ülke kadınlarının el sanatları ürünlerinin yer aldığı serginin açılışını Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, eşi Yıldız Yücel ile birlikte gerçekleştirdi.
Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Kültür Merkezi’nde düzenlenen sergide, yerleşik yabancıların ve Alanyalı kadınların yaptıkları el sanatları ürünler birlikte sergilenerek dünya barışına dikkat çekildi. “Alanya’da Buluşan Dünya Kadınları” adlı serginin açılış törenine siyasi parti liderleri, oda başkanları, muhtarlar ve 7’den 70’e birçok vatandaş katılım gösterdi. 
FARKLI KÜLTÜRLER BU SERGİDE BULUŞTU

79 farklı ülke insanının yaşadığı Alanya’da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, farklı bir etkinlikle kutlandı. Alanya Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerine yerleşik yabancıları da dahil etti. Yerleşik yabancı ülke kadınları da, kendi kültürlerine özgü el sanatları ürünlerini aynı sergide katılımcılara tanıttı.
YÜCEL: “ALANYAMIZ BİRLİK VE BERABERLİĞİN, BARIŞIN SİMGESİDİR”
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, sergi açılışının öncesinde yaptığı konuşmasında şehirdeki birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Başkan Yücel; “Selçuklu’nun başkenti ve birçok medeniyete ev sahipliği yapan Alanya, birlikte yaşama kültürünün en güzel örneğidir. Yerleşik yabancı dostlarımızla yıllardır hoşgörü, huzur ve güven içinde yaşadığımız Alanyamız, tüm dünyada birlik ve beraberliğin, barışın simgesidir. Biz de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Alanyalı kadınlarımızla, kentimizde yaşayan tüm farklı ülke kadınlarını bir araya getirdik.” dedi.
 

Son Güncelleme: 08.03.2018 21:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81