131019098
28 Mart 2024, Perşembe

DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ALİAĞA’DA KUTLANDI

4 Aralık 2018, Salı 07:03

     


Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ kapsamında bir program düzenledi.

Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ nedeniyle bir kahvaltı etkinliği düzenledi. Düzenlenen etkinliğe Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rıfkı Kulaksız, Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı İbrahim Erdemir, siyasi partilerin ilçe başkanları ve üyeleri, engelliler ve aileleri katılım gösterdi. Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreniyle başlayan etkinlik, Engelsiz Kafe Park’ta düzenlenen kahvaltı organizasyonuyla son buldu.

“Asıl engel zihinde ve kalptedir”

Yoğun katılımın olduğu programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı İbrahim Erdemir yaptı. Engelli bireylerin yaşadığı zorluklara dikkat çeken Erdemir, sorunların mimari, istihdam, eğitim ve ulaşım olmak üzere dört ana başlıkta toplandığını belirten Erdemir, “İstiklal Caddesi üzerinde engelli bireyler için yapılan kaldırımların yanı sıra bisiklet yolu da bizler için büyük kolaylık sağlamaktadır. Bölgemizin sanayi kenti olması sebebiyle istihdam konusunda da diğer ilçelere göre daha şanslıyız. Ulaşım konusunda Aliağa Belediyesi tarafından engellilere tahsis edilen araçlar dışında ulaşım aracı bulunmamaktadır. Eğitim konusunda ise ilçemize engelliler okulunun özellikle de engelliler meslek lisesinin yapılmasını arzulamaktayız. Engelli olmak kusur değildir. Asıl engel zihinde ve kalptedir. Sevgi, saygı, umut ve azimle tüm engeller aşılabilir. Gerçek engel bu değerleri kaybedendir” ifadelerine yer verdi.

“Herkes birer engelli adayı”

Herkesin birer engelli adayı olduğunu ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Sevgiyle, saygıyla, birlik ve beraberlik içerisinde ilçemizdeki engellilerin tüm sorunlarını çözeceğimize inanıyorum. Engelli vatandaşlarımızın ne sorunu varsa bizim sorunumuzdur. Engelli bireylerimizin son dört yıldır Aliağa’da rahat bir şekilde yaşamaları adına gayret içerisindeyiz. Anne ve babaların, ‘bana bir şey olursa çocuğum ne olacak’ kaygısına da çözüm bulacağız. Anne ve babaların kafasındaki bu kaygıyı gidereceğiz” dedi.

“Elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz”

3 Aralık Dünya Engelliler gününün amacına uygun bir şekilde farkındalık oluşturması gerektiğini belirterek sözlerine başlayan Aliağa Kaymakamı Erhan Günay ise, “Amacımız engelli vatandaşlarımızın önündeki fiziki, sosyal ve hukuki engelleri ortadan kaldırmak olmalıdır. Devlet olarak bunun için çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. İnanan bir şekilde bütün engelleri aşıyor. Engelli vatandaşlarımız bunun örneklerini eğitim, spor ve birçok başarılı projeye imza atarak gösteriyor. Bu örnekleri çoğaltmak adına özellikle eğitim konusunda elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz. Pozitif ayrımcılık yapmamız gerektiğini, bu konuda mevzuatın neresinden dolanmamız gerekiyorsa, yasaya da aykırı davranmayacak şekilde uygun olan kurslarımız bulup engelli vatandaşlarımızın daha hoş vakit geçirebilmeleri, üretken kılınabilmeleri adına elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” şeklinde konuştu.

Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı İbrahim Erdemir, yapılan konuşmaların ardından engelli bireylere göstermiş olduğu hassasiyet, duyarlılık ile dernek faaliyetlerine yaptıkları katkı nedeniyle Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun’a, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş’a, Aliağa Belediyesi Özel Kalem Müdürü Melisa Üstün’e ve öğretmen Mesil Öztürk’e plaketlerini takdim etti. Plaket takdiminin ardından program son buldu.

(ESİN ÇETİN)







 
Son Eklenen Haberler