Dogukan Ozkan

Dünya Düz Olduğuna İnanan ve Aksini İspatlayana 50 Bin TL Ödül Verecek Fanatiğe NASA’dan Davet!

Geçtiğimiz günlerde dünyanın yuvarlak olduğunu kanıtlayana 50 bin TL para ödülü vereceğini açıklayan Doğukan Özkan’a NASA’da görevli olan astrofizikçi Dr. Umut Yıldız’dan NASA tesislerini gezdirme teklifi geldi.

Ödül vereceğini açıklaması üzerine bir çok kişi ile tartışan Düz Dünya Derneği Başkanı Doğukan Özkan’a NASA’da görevli olan Türk astrofizikçi Dr. Umut Yıldız‘dan NASA tesislerinde Özkan’ı gezdirmek üzere davet ettiğini söyledi.

Özkan’ı Kimse İkna Edemedi!

Milliyet’de yer alan habere göre Özkan’ı ikna etmeyi deneyenler arasında İngiltere’nin Londra kentinde yaşayan ve  telekonferans yoluyla Doğukan Özkan’la görüşen Mali Müşavir Cüneyt Suözer ile görüştüğü ancak yaklaşık 1 saat görüşmenin sonunda Özkan’ın ikna olmadığını belirten Suözer ise “Siz acaba ‘beni ikna etmek istiyorsanız, uzaya gönderin’ falan mı diyorsunuz? İkna olmak için uzay yolcusu mu olmanız gerekiyor?” şeklinde karşılık verdi.

Tartışmanın ardından İHA muhabirine konuşan Cüneyt Suözer, ilkokul öğrencilerinin bile yaptıkları deneylerle dünyanın yuvarlak olduğunun farkında olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Bilimsel teknikle ‘bu böyle değildir’ diyemedikten sonra ‘ben buna böyle inanıyorum’ demek, inanmak istemeyene hiçbir şey inandırmak mümkün değil. Doğukan Bey inanmak istemiyor. Sınırları olmayan ve buzullarla çevrilmiş, ötesine kimsenin geçemediği bir dünya var. O dünyasında yaşamaya devam etsin diyorum. Küresel ısınma geliyor, buzullar eridikten sonra dünyayı ne kaplayacak bilmiyorum.”

Dr. Umut Yıldız’ın kendisini ABD’ye davet ettiğini belirten Özkan, “Ödülü ben de almak isterdim fakat sen NASA’ya inanmadığın için ben sana bunu kanıtlayamayacağım’ diye muhabbet geçti. Beni ABD’ye davet etti. NASA’yı gezdireceğine dair bana söz verdi. NASA’ya yakında yolculuk düzenleyebiliriz gibi geliyor” sözlerine yer verdi.