23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Yalova Uluslaraarası  Çocuk Şenliği Yalova Belediye Başkanlığı ve Yalova Valiliğine yapılan  ziyaretlerle başladı.
Yalova Belediyesi’nin organize ettiği  Çocuk şenliğine, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Romanya, Sırbistan, Rusya ‘dan gelen çocuk ekipleri katılıyor. Kutlamalar öncesinde ilk olarak Yalova Valiliği ardından Yalova Belediyesi ziyaret edildi. Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında komşu ülkelerin çocukları, düzenlenecek kutlamalara katılmak amacıyla kentimize geldi. Yalova Belediyesi’nin organize ettiği kutlamalar öncesinde ilk olarak Yalova Valiliği ardından Yalova Belediyesi ziyaret edildi. Yalova Valisi Tuğba Yılmaz’a gerçekleştirilen ziyarette Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner de hazır bulundu. Kentimize gelen tüm çocuklara hoş geldiniz diyen Vali Yılmaz, tüm çocuklarla ayrı ayrı ilgilenerek hediyelerini takdim etti. Günün anısına çekilen toplu fotoğrafın ardından da çocuklar, Başkan Yardımcısı Güner ile beraber Yalova Belediyesi’ne geçti.
"Cennet Yalova’mıza hoş geldiniz"
Aralarında Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Romanya, Sırbistan, Rusya ve ülkemiz çocuklarının da bulunduğu topluluk Yalova Belediyesi Meclis Salonu’nda Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Başkan Yardımcısı Jülide Güner ile bir araya geldi. Başkan Salman, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için geldiğiniz ‘Cennet Yalova’mıza’ hoş geldiniz. Sizleri kentimizde ağırlamaktan ötürü büyük mutluluk duyuyoruz. Birincisini düzenleyeceğimiz Uluslararası Çocuk Halk Dansları festivalinde tüm gruplara başarılar dilerim” dedi.
Konuşmanın sonunda tüm çocuklara lokum dağıtan Başkan Salman ardından komşu ülke çocuklarıyla beraber günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.

Editör: TE Bilişim