Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dünya Bankası bugün Ankara’da açıklanan Türkiye Düzenli Ekonomi Notu’nda, Türkiye büyümesinin 2016'da yüzde 3.5'e gerileyeceğini tahmin ederken, terörizm ve politik gelişmelerin Türkiye tahminlerinde aşağı yönlü risk oluşturabileceğini söyledi. Raporda ayrıca Türkiye'nin turizm gelirlerinde yaşanan düşüşün sürmesinin beklendiği belirtildi.

Dünya Bankası raporunda Türkiye'de para politikasının kredibilitesinin bir miktar tartışmalı olduğu ifade edildi. Raporda, para politikasının kredibilitesinin, "Politika çerçevesinin birden çok amaçlı olması ve yakın dönemdeki genişleme döngüsünün yüksek çekirdek enflasyona rağmen gerçekleşmesinin dezenflasyonu daha da zor hale getirecek olması nedeniyle bir miktar tartışmalı" olduğu ifade edildi.

Dünya Bankası, Türkiye'de enflasyonun 2016 sonu itibariyle yüzde 8.5 seviyesine gelmesini beklerken, cari açığın GSYİH'ye oranının yüzde 4.1 seviyesinde ve bütçe açığının GSYİH'ye oranının ise yüzde 1.8 düzeyinde gerçekleşmesini bekliyor. Raporda, TL'nin istikrar kazanmasıyla kur geçişkenliğinin azaldığı belirtilirken, 2016'nın ikinci yarısında talep yönlü baskıların artabileceği ifade ediliyor.