Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Dudak dolgusu hakkında merak edilen her şey
HABERİ PAYLAŞ

Dudak dolgusu hakkında merak edilen her şey

Her hafta düzenli olarak sizlere alanımla ilgili hem cerrahi hem cerrahi olmayan konular hakkında bilgi veriyorum. Özellikle sosyal medya yüzünden oluşan bilgi kirliliği açısından tekrar tekrar bu konuların altını çizmekte fayda var. Çünkü söz konusu sağlık olduğunda her şeyi ciddiye almanız gerekir.

Bu hafta sizlere dudak dolgusunda söz edeceğim. Günümüzde, dudak dolgusu en popüler uygulamalardan birisi. Cerrahi olmaması ve tekrarlanabilir olması nedeniyle çok geniş bir yaş skalası tarafından tercih ediliyor.

Haberin Devamı

Dudak dolgusu nedir?

Dudaklarımız hem konuşmak hem yemek içmek için yaratılmış organlardır. Ama güzelliğimize de enfes değerler kattıklarını da biliyoruz.

Ayrıca; dudaklarımız hem tarihimizde hem edebiyatımızda yer bulmuş, şairlerin şiirlerin mısralarında tariflenmiş güzellik kriterlerden de birisi. ‘Bal dudaklı’, ‘kiraz dudaklı’ olmak tanımları işte buralardan gelmekte.

Ancak maalesef herkes doğuştan hatları belirgin ve göz alıcı dudaklara sahip değil.

Peki, dudağımızın çekici görünmesini sağlamak için neler yapabiliriz?

Elbette ‘dudak dolgusu’ yaparak istediğimiz seviyede bir estetik sonuç alabiliriz. Dudak dolgusu işlemi bunun için var. Bu işlemde kullanılan dolgu, dudağa özgü kullandığımız ve içinde bir tür kollajen hyaluronik asit olan maddeden oluşuyor. Tamamen vücutla uyumlu yan etkisi olmayan bir madde.

Dudak dolgusu hakkında merak edilen her şey

Dudaklarımız nasıl şekillenir?

Dudaklarımız aslında birçok küçük ünitenin ahenkle bir araya gelmesiyle oluşan bir yapı

Bunlar; dudak kenarlarımızı oluşturan çizgilerimiz, dudaklarımıza kalınlığını veren mukozamız, dudak burun arasındaki boyuna kolonlar ve geçiş alanlarının bileşiminden oluşur.

Gördüğünüz üzere küçük bir yapı ama çok ayrıntılı ve parçalardan oluşuyor.

Dudaklara dolgu yapmak sadece büyütmek anlamına gelmiyor. Aynı zamanda bu küçük ayrıntıların ahenkli şekilde dengelenerek estetik görünmesini sağlamak en önemli hedefimiz.

Dudak dolgusu yaptırmak için gelenler en çok dudaklarının çok ince ve kenarlarının silik olmasından şikayetçi. Kısacası dudaklarını belirgin bulmadıkları için bu işlemi yaptırmak istiyorlar.

Haberin Devamı

Ben bir plastik cerrah olarak, dudakları sadece kalınlaştırmanın onları kaba ve aşırı büyük gösterebileceğini düşünüyorum. Bu yüzden kenar hatlarının belirginleştirildiği bir dolgu uygulamasının tercih ediyorum. Çünkü bu dokunuş, dudakları daha zarif gösteriyor.

Yine dudak burun arasındaki boyuna kolonları belirginleştirerek hem dudak açılarını keskinleştirip hem de dudak burun arasındaki mesafeyi kısaltmak da daha çekici ve feminen bir sonuç almamızı sağlıyor.

Aslına bakarsanız tüm cerrahi ve cerrahi dışı uygulamalarda olduğu gibi ‘doğal bir fark edilirlik’ yaratmak en güzeli. Yani dudakları yeterince belirgin ama doldurulmuş gibi durmayan bir sonuca ulaşmak doğal bir güzellik elde etmemizi sağlıyor.

Dudak dolgusunu bazen birkaç seansta yapmak gerekiyor. Yani elde etmek istediğimiz sonuca birkaç seansta ulaşmak her defasında uygulamanın dudağa uyum sağlamasını izlemek anlamına geliyor. Bu da işlemin daha iyi sonuç vermesi anlamına geliyor.

Haberin Devamı

Neler yapılmamalı?

Örneğin daha önce hiç dudak dolgusu yapmamış hastaya bir seferinde büyük dozlarda dolgu uygulanmamalı.

Dudaklar aşırı belirginleştirilmemeli.

Yüz yapısıyla uyumsuz bir görüntü elde edilmemeli.

Dolgu, dudakların ve yüz estetiğinin dışına çıkmamalı.

Dudak dolgusu çok kısa süren ağrısız ve acısız bir işlemdir. Klinik ortamda hijyenik koşullarda yapılır. İğneli bir uygulamadır. Herhangi bir yan etkisi yoktur ve etkinlik hemen başlar.

Dolgu yaptırırken dikkatli olmanızı istiyorum. Çünkü piyasada çok çeşitli dolgu mevcut. Ancak her dolgu sağlıklı ve güvenilir değil. Bu nedenle lütfen dolgu yaptırırken bu konuda daha önce tecrübesi olan bir plastik cerrahı seçin. Çünkü plastik cerrahlar yüz anatomisini bilir ve işin estetik değerleri konusunda da etik bilgiye sahiptirler.

Gelelim işlemin etkinliğine;

Dudak dolgusunun etkinliği yaklaşık 8 -10 aydır. Bu sizin vücut yapınıza, kullanılan dolgu miktarına ve tipine göre bazen farklılıklar gösterebilir.

Evet, dudak dolgusu her ne kadar tekrarlanabilir bir işlem olsa da her dolgu işleminde doğal dokunuşlar yapılması gerektiğini unutmayın.

Unutmayın, yüzünüz sizi ifade eden kişiliğiniz hakkında ip uçları veren en önemli bölgenizdir. Hiçbir moda doğallık kadar kalıcı olamaz!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder