Anlık Bildirim

DuckDuckGo ilk kez günlük 100 milyon arama sorgusunu aştı

Kullanıcı gizliliğine verdiği önemle adından söz ettiren arama motoru DuckDuckGo, bir rekora imza atarak bir günde 100 milyon arama sorgusuna ulaştı.

DuckDuckGo ilk kez günlük 100 milyon arama sorgusunu aştı Tam Boyutta Gör

Gizlilik ve anonimliğe odaklanan bir arama motoru olan DuckDuckGo, 12 yıllık geçmişinde en yüksek arama sorgusu rekorunu kırdı. DuckDuckGo ilk kez günde 100 milyondan fazla istek kaydetti.

Popülerliği artmaya devam ediyor

Bu gelişme DuckDuckGo arama motorunun son iki yıl içindeki istikrarlı büyümesini gösteriyor. Ağustos 2020'den bu yana yoğunlaşan kullanım oranının ardından arama motoru, düzenli olarak ayda 2 milyardan fazla sorgu kaydetmeye başladı. DuckDuckGo'nun popülerliğin artmasındaki en önemli etkenlerin, Android ve iOS mobil uygulamalarının yanı sıra Chrome uzantıları olduğu belirtilmiş.

DuckDuckGo ilk kez günlük 100 milyon arama sorgusunu aştı Tam Boyutta Gör

DuckDuckGo'yu rakiplerinden farklı kılan ise diğer arama motorlarının yaptığı gibi, en uygun arama sonuçlarını oluşturmak için kullanıcı verilerini toplamaması. Bu şekilde DuckDuckGo, kullanıcılara herkes için aynı olan tarafsız arama sonuçları sağlıyor. Diğer arama motorlarında ise, arama sonuçlarının, kullanıcının web geçmişine göre değişkenlik gösterdiğini de ekleyelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim