• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Vehbi Kara
Vehbi Kara
TÜM YAZILARI

Dualarla Göreve Başlayan Erdoğan’a Biz de Dua Ediyoruz

13 Temmuz 2018
A


Vehbi Kara İletişim: [email protected]

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görevine dualarla başladı. Önce kendisi sonra da Diyanet İşleri Başkanının dualarını dinledik.Bu dualar olmasa; yıllardır eleştirdiğimiz fakat yerine getirilmeyen önemli vaat ve işler için eleştiri yazısı yayınlayacaktım. Fakat madem işe dua ile başlandı o halde bize de dua etmek düşer. Nasıl dua ettiler önce buna bakalım:

İlk cumhurbaşkanlığı görevim için adaylığımı açıkladığım günkü gibi Rabbime yalvarıyorum. Bizleri bugünlere eriştiren Rabbime sonsuz hamdü senalar olsun.

Rabbim; çıktığımız bu kutlu yolculukta, ayaklarımızı doğruluk üzerine sabit kıl.

Rabbim, göğsümüzü genişlet, hayır işlerimizi kolaylaştır. Bugün Rabbimize, halka hizmet için bir güzel yolculuğa hazırlanıyoruz. Ya Rab, bizi kibirden muhafaza eyle. Ya Rab, bizi hasetten muhafaza eyle. Ya Rab, bizi haksızlıktan, adaletsizlikten, zulümden beri eyle.

Allah’ım bizi, ailemizi, bütün yol arkadaşlarımızı yolların tuzaklarından koru. Sen ki her şeye gücü yetensin, bu mübarek günde dileğimiz odur ki bu milleti bir kez daha zaferle müjdele; Yarabbi…

Bugün çıktığımız kutlu yolculuğu, Türkiye için, milletimiz için, insanlık için hayırlara vesile eyle Yarabbi…

Allah’ım yalnız senden yardım dileriz. Rabbim, bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet."

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da bir dua yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş duasında şu niyazda bulundu:

“Ey kâinatın ve mülkün yegâne sahibi Rabbimiz!

Huzur-u ilahinde ellerimizi açtık, sana iltica ediyoruz, sana hamd ediyoruz, sana şükrediyoruz; hamdimizi, şükrümüzü kabul eyle Allah’ım!

Ya Rabb yüce kitabında buyurduğun gibi gireceğimiz yere sıdk ile girmemizi, çıkacağımız yerden de sıdk ile çıkmamızı nasip eyle. Katından bize yardımcı bir kuvvet ihsan eyle Allah’ım.

Ey insanlığa peygamberler göndererek iyiliğin yayılıp kötülüğün ortadan kalmasını murat eden Yüce Rabbimiz!

Allah’ım, yüklendiğimiz bütün emanetleri ve sorumlulukları hakkıyla taşıyabilmek için bizlere güç ve kudret, sabır ve sebat lütfeyle Allah’ım! Rahmetini, bereketini, kerem ve inayetini esirgeme, vüs’atimizi, feraset ve basiretimizi artır Allah’ım!

Tüm insanlık ailesi olarak birbirimizin varlığını kendi varlığımız; hukukunu kendi hukukumuz sayabilmeyi bizlere bahşeyle Allah’ım!

Ya Rabb! Her türlü fitne ve fesada, hile ve tuzağa karşı bizlere feraset ve basiret nasip eyle Allah’ım.

Umudumuzu ve huzurumuzu bozmak isteyenlere, coğrafyamıza fesat tohumları ekmeye çalışanlara fırsat verme Allah’ım!

Zalime karşı her daim mazlumun yanında yer alan; gariplere, kimsesizlere, biçarelere derman olan; fakire, düşküne, yetime kol kanat geren aziz milletimize zeval verme Allah’ım!Şüheda yurdu cennet vatanımızı birlik, beraberlik ve kardeşlikle ilelebet payidar eyle Allah’ım!

Bedirden Çanakkale’ye, 15 Temmuz’dan günümüze tüm şehitlerimize rahmet eyle, gazilerimize şifalar ve hayırlı ömürler nasip eyle Allah’ım!

Ya Rabb! Devletimizin bekası, milletimizin refahı, insanlığın huzuru için yılmadan, usanmadan çalışan ve milletimizin kendisine vermiş olduğu yetkiyle bugün yeni görevine başlayan Sayın Cumhurbaşkanımıza muvaffakiyetler ihsan eyle; nusretini lütfeyle, onu mahcup eyleme Allah’ım.”

Bu tören bu dualarla birlikte birçok ilklere de sahne oldu. Frak yok, senfoni yok, viski yok, dans yok. Teneke müziği eşliğinde kadeh tokuşturmak yok. İstiklâl marşı var, Besmele var, dua var.Tören'den ziyade töremize uymak; resepsiyondan çok “Recepsiyon” oldu. Çok da güzel oldu.

Çünkü dua; Müslümanın şahsiyetinin gelişmesini ve sağlam karakterli olmasını sağlayan bir ibadettir. Dua ile insan der ki: "Ben öyle sağlam bir imana sahibim ki, Sen'den başka kimsenin önünde eğilmem”diyen ve daha küçük yaştan itibaren kalb ve diliyle tekrarlayan Müslümanın karakterini sağlamlaştıran bu dua, onun Allah'tan başkası huzurunda minnet etmesine izin vermez.

Dua, kulun Allah nazarındaki değerinin bir ölçüsüdür:"De ki; Sizin duanız olmasa Rabbim size ne diye değer ver­sin” ve  "Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım” ayetleri bunun delilidir.

Allah katında duadan daha değerli bir şey yoktur (Tirmizî, Da'avât, hadis no: 3370) hadisine de kulak vermelidir. Allah'a yapılan dua hiçbir zaman karşılıksız kalmaz. Aynı za­manda dua mü'minin silâhıdır.

Sık sık yapıldığı takdirde insanın ruh ve bedene tesir eden duanın doğur­duğu huzur, her türlü hastalığın tedavisi için kuvvetli bir yardımcıdır. Dua ve ibadet insanı diğer canlı varlıklardan ayıran en büyük özelliktir. Dua, rız­kın genişlemesini, sağlığın artmasını, ömrün bereketli olmasını sağladığı gibi bazı felaketleri de önler.

İşte böyle güzel bir şekilde göreve başlayan Erdoğan ve hükümetine biz de dua ederek muvaffakiyet diliyoruz. Allah’ım! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve hükümetimizi güzel ve hayırlı işlerde muvaffak kıl. Senin rızanı kazanan kullarının zümresine ilhak eyle…

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23