DUALARLA AÇILDI

DUALARLA AÇILDI

Giresun’da 2 bin 200 kişinin aynı anda ibadet edebileceği Müftüoğlu Feyzullah Efendi Camii’nin temeli dualarla atıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan tören, protokol konuşmalarıyla devam etti.
Müftüoğlu Feyzullah Efendi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sadettin Okumuşsoy, caminin toplam kapalı alanının bin 72 metrekare olacağını belirterek, “Cami Osmanlı mimari özelliklerine sahip olarak inşa edilecek. Bodrum katında 750 metrekarelik kapalı otoparkı bulunacak, zemin katta 52 metrekarelik sohbet alanı, tuvalet ve abdest alma yerleri yer alacak. Zemin kat, asma kat ve üst kattan oluşacak camide 2 bin 200 kişi aynı anda namaz kılabilecek.
. Camimiz çift minareli, çift şerefeli olacaktır. Cami alanının temeli balçık olması sebebiyle çok zorluklar çektik. Bu sebeple fore kazık yapmak zorunda kaldık. Şu ana kadar 1 milyon 650 bin TL’ye yakın şu ana kadar bir maliyet çıktı. Camimizin tamamlanması için de toplamda 14 milyon 500 bin TL’lik bir rakama ihtiyaç var. Değerli halkımızın bu noktada desteklerini bekliyoruz. Camimizin hayırlı olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyor selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, caminin 24 saat Giresunlulara hizmet edeceğini ifade ederek, “Bugün Giresunlular ecdadlarının hatıralarının yanına güzel bir eser daha bırakacaklar. Allah razı olsun ilk adımını Feyzullah Efendi’nin evladı rahmetli Albay’ımız yapmış. Bu vesileyle katkı sunacak tüm kardeşlerimizi Ramazan ayının şahitliğinde yapacakları hayırları Cenabı Hak katından kabulünü niyaz ediyorum. İnşallah bizlerde ecdadımıza layık bir şekilde güzel hatıralar bırakacağız. Bu camimizde engellilerimiz de düşünüldü. Giriş çıkışları, lavabo, şadırvanları engelliler düşünerek yapılacak. Ayrıca hutbeler işitme engelliler için işaret diliyle okunacak. İnşallah 24 saat Giresun’umuza hizmet edecek. Rabbim yapacağınız yardımları dergahında kabul eylesin” şeklinde konuştu.
Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ise camilerin sanatsal değerinin de olması gerektiğini belirterek şu ifadelere yer verdi:
“Caminin ismi Müftüoğlu Feyzullah Efendi’den geldiği için kendisine Allah rahmet diliyorum. Mirasçılarına ve çocuklarına teşekkür ediyorum. Şehrimizin uzun yıllar ibadet ihtiyacını karşılayan cami miadını doldurunca böyle bir hayra girildi. Değerli kardeşlerim, camiler sosyal ihtiyaçların da karşılandığı alanlardır. Camimizin projesine baktığımız zaman bir takım ihtiyaçları karşılayan bir fonksiyonu ifa ediyor. 2 bin 200 kişilik cemaatte gerçekten rakam olarak yüksek. Bu bölge biliyorsunuz şehrimizin en hareketli noktası büyük bir ihtiyacı karşılayacak inşallah.”
Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları ise yaptığı konuşmada camilerin yaşayan mekanlar olduğunu belirterek, “Camimizin proje safahatından bu noktaya varıncaya kadar çok değerli İl Müftümüzle beraber gelişmelere hep vakıf olduk. Hep müdahil olduk. Bu konuda fedakarlıkta bulunan kardeşlerimiz oldu. Onları da burada ifade etmeden geçmek istemiyorum. Hepsine teşekkür ediyorum. Gerçekten müftümüz caminin bu merhaleye gelmesi noktasında çok büyük gayretler sarfetti. Ona da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Elbette bu zamana kadar yapılan hayırlar ve bundan sonra yapılacak hayırlarla inşallah vücut bulacak camimiz. Ve hepimize kapılarını açacak Allah’ın izniyle.
Camilerimiz yaşayan mekanlar bu noktada külliyemizin bir noktası da 4-6 yaş grubundaki yavrularımıza hizmet verecek. Onların eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak. Yaptığınız ve yapacağınız hayırları rabbim kabul etsin diyorum ” dedi.
Konuşmaların ardından İl Müftüsü Muhittin Oral’ın yaptığı duayla temel atma töreni tamamlandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?