HABERLER>POLİTİKA
19 Şubat 2019 Salı - 14:58

DSP Genel Başkan Yardımcısı Karakülçe: CHP'nin övündüğü yapıyı biz ördük

DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Karakülçe, “Partimize kastedilen oyların bölünmesi ve CHP’den katılımlar. Şunu çok iyi tespit etmemiz lazım. Bugün CHP’nin üzerinde bulunduğu ve 30 ilçeyi almakla övündüğü yapıyı ören parti DSP’dir. Biz bu mirası onlara emanet ettik ama 16 yılda bu emanetin hakkını veremediler. Halk mutsuz ve karamsarlık içinde" dedi.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Karakülçe: CHP nin övündüğü yapıyı biz ördük

EGEDESONSÖZ- Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Karakülçe, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

31 Mart yerel seçimleri üzerinden birbirinden önemli mesajlar veren Karakülçe çarpıcı açıklamalara imza attı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) gelen isimlere kapılarını açmalarından dolayı ‘oyları bölen bir parti’ suçlamasıyla karşılaştıklarını aktaran Karakülçe bu duruma net cevaplar verdi.

2002’DE BIRAKTIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ
Karakülçe çalışmalar hakkında konuşurken, “Halkımızı seçeneksiz bırakmamak ve mücadelede her zaman var olduğumuzu hissettirmek isterken vatandaşlardan gelen destek üzerine alanda çalışmalar bu doğrultuda yürüyor. 1 Nisan’dan itibaren inşallah İzmir’de ve birçok il ile ilçede 2002’de bıraktığımız yerden devam edeceğiz. DSP halkın müreffeh yaşamı adına söylemlerden ziyade eylemleriyle kanıtlamış bir partidir. Böyle bir partinin varlığı ülkede bunu arzu etmeyenlerin, bunu arzu ettiğini söyleyip, insanların oylarını devşirenleri rahatsız ediyor. Küskünler dargınlardan ziyade ülkenin gidişatından tedirgin olan, ülkenin iyi gidişatı adına mücadele etmek isteyenlerin bulduğu bir adrestir DSP” dedi.

CHP’NİN ÖVÜNDÜĞÜ YAPIYI ÖREN PARTİ DSP’DİR
kendilerine yönelik suçlamalara cevap veren Karakülçe, “Partimize kastedilen oyların bölünmesi ve CHP’den katılımlar. Şunu çok iyi tespit etmemiz lazım. Bugün CHP’nin üzerinde bulunduğu ve 30 ilçeyi almakla övündüğü yapıyı ören parti DSP’dir. Biz bu mirası onlara emanet ettik ama 16 yılda bu emanetin hakkını veremediler. Halk mutsuz ve karamsarlık içinde. Bir tarafta AK Parti tarafından halkımıza dayatılan siyaset şekli, bir taraftan halkımızın arzuladığı medeni yaşama arzusu, diğer taraftan da bunu yapacağını vaat eden ve bu manada ‘aman oylar bölünmesin’ diyerek belediyelerde ve mecliste bulunmak. Fakat 16 yıl önce halk umutsuzdu, bugün yine umutsuz. Demek ki bir umudu kıvılcımlaştıramamışsınız” açıklamasını yaptı.

KENDİLERİNİ İNKAR EDİYORLAR
“Tamam biz arkadaşları aldık suçluyuz, ama o belediyelerin suçu neydi?” diyerek sözlerini sürdüren Karakülçe, “Bir gecede hepsi nasıl değişti? Zaten 22-23 belediye var, 3-5’ini değiştirmeyi anlarım ama bu bir yerde kendi kendini inkar demektir. Bizi eleştiren vatandaşlarımıza şunu söylemek isterim; evet bizi meclis dışında bırakıyorsunuz, oylar bölünmesin diye bir tavır içerisinde oluyorsunuz ama oyları verdiğiniz partide yaşananları hangi manada tasvip edebiliyorsunuz? Bu yüzden bizlerin daha çok çalışması gerekiyor. Artık susulacak, durulacak yerde değiliz. Buradaki mücadele geleceği kuracağımız mücadelenin en temel çıkış noktasıdır. Bu olmazsa olmazımızdır. 16 yıldır iktidar bir noktada, 16 yıldır muhalefet de aynı  noktada. Ülkede siyaset üretmesini beklediklerimiz insanların siyasal kimliklerini kapattığımızda, uyguladığı politikalara baktığımızda açıkçası birbirlerinden hiçbir farklarının kalmadığını görüyoruz. Bizler bu noktada halkımıza umut olmalı, moral vermeli ve halkımızın endişelerini giderecek politikalar üretmek zorundayız” dedi.

HER SEÇİM KRİTİKTİR
31 Mart’ın önemine vurgu yapan Karakülçe, “Hiçbir seçim birbirinden daha az öneme sahip değildir, her seçim kritiktir. Oyların bölündüğünü iddia eden vatandaşlara, hangi seçimin önemsiz olduğunu sorulmalı. DSP, ülkenin gidişatından duyduğu tedirginliği giderme adına iktidar mücadelesi vermektedir. Mutlu ve müreffeh bir ülke mücadelesi veren her vatandaşımız bu mücadeleye destek vermeli. Vatandaşlarımız oy verdikleri partilerin durumunu iyi değerlendirmeli. Ne iktidardan ne muhalefetten memnun değiliz. Ne bu seçimde ne başka bir seçimde geri duramazdık, durmayız. Bu seçim önce iki partili daha sonra tek partili sisteme gidişin önünün kesilmesini gerektiren bir seçimdir” ifadelerini kullandı.

SALİHLİ’DE YAPILAN İZMİR’DE YAPILMADI
“İzmirlilere dayatılan İzmir’e AK Parti gelecek korkusu sebebiyle İzmir’de hak ettiğimiz oyu alamıyoruz” diyen Karakülçe, “Ve yine bu sebeple DSP’yi parti olarak kabul etmek yerine DSP’yi bir projeymiş iddiasını yaratma çabasındalar. Bunu kesinlikle reddederiz, biz ülkemiz için halk için çalışıyoruz. Ülkemizde hem iktidar hem muhalefet adına çok ciddi kaygılarımız var. Ülkedeki siyasetin seviyesi bu olmamalı. Mirasımızı teslim ettiğimiz parti, bu mirası, Türk siyasal hayatını geliştiremedi. ‘Oylar bölünmesin, kime hizmet ediyorsun’ diye oy kullanılan mekanizma on yıllarca geride midir yoksa ileride midir? Salihli ile İzmir çok mu uzak? Salihli’de CHP ön seçim yaptı, iki tane adayı vardı. Gelelim İzmir’e… Arada 80 kilometre var. Onlarca aday sahada ve hepsinin birbirinden değerli hikayeleri var ve çok dertliler. Maalesef Salihli’de yapılabilinen İzmir’de yapılmadı” dedi.

DEMOKRATİK BİR DURUŞ SERGİLEMİŞTİR, TEBRİK EDİYORUM
Karakülçe program sırasında Tire’den gelen haber üzerine de konuştu. CHP’li Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in DSP’ye geçme kararını kamuoyuna duyurmasıyla ilgili açıklama yapan Karakülçe, “Tayfur Çiçek’in bu kararından memnuniyet duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Tayfur Çiçek 67 yıl sonra bir beldeyi bir ilçeyi CHP belediyesi ile tanıştırmış bir belediye başkanıdır ancak yaşanan bu süreçte bunları o yapmamışçasına değer dahi verilmeden koltuğundan edilmek istenmiştir. Kendisi demokratik bir duruş sergilemiştir, tebrik ediyorum. Programdan çıkınca da kendisini arayacağım, hem partimize hem kendisine hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

TAHİR ŞAHİN ÇOK SEVDİĞİMİZ BİR AĞABEYİMİZDİ!
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin özelinde açıklama yapan Karakülçe, “Tahir Şahin dışında hiç kimseyi aramadım. Bizim ayrı bir hukukumuz vardı, çok sevdiğimiz bir ağabeyimizdi. Partimize gel gibi bir yaklaşımımız olmadı. Ama yaşanılan süreç içerisinde, kendisinin moralsizliği sebebiyle moral vermek ve siyasi bir arayışı olduğunda partinin kendisi ile birlikte yol yürümekten endişe duymayacağını ifade etmem gerektiğine inandım ve bunu ifade ettim. Bizim tek bir ilkemiz var, kendi partisi ile sıkıntısı olanlar öncelikle partisinden istifa edecek ve bir arayış olduğunu ve bunu karşılamak istediğini bize hissettirecek. Ondan sonra karşılıklı oturmakta hiçbir sıkıntı görmedik” dedi.

DSP TÜRKİYE’DE STEPNEDİR
CHP’ye ve iktidara sert sözlerle yüklenen Karakülçe, “Ekmeleddin İhsanoğlu’na bu millete tıpış tıpış oy attırdınız, eğer ki son dakika gelişmesi olmasaydı Abdullah Gül’ü önümüze cumhurbaşkanı adayı olarak getiriyordunuz. 24 Haziran seçimlerine kasıtlı olarak sokulmadık ama 31 Mart seçimlerinde varız, olacağız. Bu ülkede bizim kaygılarımız, endişelerimiz var. Ve maalesef sizler, size bırakılan yetkiyi yeterince kullanamadınız, kullanamıyorsunuz. DSP Türkiye’de stepnedir. Demokrasinin stepnesidir. Merkez Bankası yasası Erdoğan’ın tek değiştiremediği yasadır ve DSP yasasıdır” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ’YE 15 VEKİL VEREN CHP BİZİM KAPIMIZDAN BİLE GEÇMEDİ!
Karakülçe, “İYİ Parti’ye bir gecede 15 milletvekili gönderebilen CHP, başka yapıdaki bir partinin barajı aşması için seçmeninden oy isteyen CHP, DSP’nin kapısından bile geçmedi. CHP’den randevularıma bile cevap alamadık. Bizimle bir bardak çay bile içmek istemediler. Muharrem İnce’yi desteklediğimizi beyan ettik. Biz DSP olarak yolumuza devam etmek zorundayız, çalışmak zorundayız. Ben kentsel dönüşüme önem veren biriyim. En ufak bir deprem sonucunda neler olacağını düşünemeyiz. Halkın nefes alabileceği kenti yaratmak zorundayız. Cumhuriyet kentlerini kuracağız. Seçimi kazanıp, mazbatayı aldığımız gün, 30 ilçe adayını toplayıp derhal okul yaptırma derneklerinin kurulmasının sağlanması olacak. Çünkü burada bizim boşluğumuzda cemaat okulları yurtları kuruldu. Bunun sonunda 15 Temmuz gibi bir olay doğdu. Buraya gelen sürecin iyi anlaşılması adına en önemli projelerimizden biri bu olacak. Ülkenin en büyük gençlik festivalleri İzmir’de olacak. Gençlerimize gençliğin tadını vereceğiz. Genç beyinlerin ülkesinden vazgeçmesi en büyük tehdittir, ülkeden ayrılmak istemeleridir. Böyle bir iktidar böyle bir muhalefet gençlerimizi ülkelerinden vazgeçirdiler” diye konuştu.

 
28 ilçede liste tamam: CHP İzmir'in meclis adayları kimler?
 
İYİ Parti’nin Tire listesinde bomba isimler! Eski bakan bile var
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
28 ilçede liste tamam: CHP İzmir'in meclis adayları kimler?
CHP'nin 31 Mart yerel seçimleri için İzmir'de oluşturduğu belediye meclis ...
İduğ ekibiyle Bornova'da yola çıktı: Listesinde kimler var?
CHP’nin Bornova Belediye Başkan Adayı Mustafa İduğ meclis üyesi adaylarını ...
İzmir'i örnek gösterdi, hükümete yüklendi!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'Cumhuriyet gazetesi davasında cezaların onanmasını ...
 
Saadet'in İzmir adayları belli oldu (İlçe ilçe liste)
Saadet Partisi (SP) 31 Mart yerel seçimlerinde İzmir’de çıkaracağı belediye ...
Nedim ATİLLA yazdı... Dön Baba Dönelim Partisi
Nedim ATİLLA yazdı... Dön Baba Dönelim Partisi
AK Parti'den hayvan hakları için araştırma önergesi
AK Parti, hayvan haklarına ilişkin atılması gereken adımların ortaya konulması, ...
 
CHP adayı Nezir’den Göksu’ya ‘geçmiş olsun’ ziyareti
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Buca Belediye Başkan Adayı Suat Nezir, Göksu ...
CHP Bayraklı’nın meclis listesi: Kontenjan sıralarında sürprizler!
Parti tarafından Bayraklı Belediye Başkan Adayı gösterilen Serdar Sandal’ın ...
HDP Eş Genel Başkanı Temelli için soruşturma
Van Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli hakkında ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva